Weetjes

Katten 10 % van de tijd dat ze wakker zijn aan wassen besteden

Huiskatten meestal het hele jaar door verharen. 2/3 van de haren die de katten verliezen worden doorgeslikt als ze zich wassen. Deze losse haren kunnen zich in de maag ophopen en een haarbal vormen. Veel katten braken de haarballen uit, maar het kan ook een obstructie in de darmen veroorzaken waardoor chirurgie nodig is. Katten brengen ongeveer 10% van de tijd dat ze wakker zijn door met zich te wassen. De totale haarproductie van een volwassen kat is gemiddeld 32.7 g per kg lichaamsgewicht. U kunt haarballen voorkomen door regelmatig te kammen of uw kat te laten trimmen.

Haai slechts 14 dagen met tand doet

Haaien nooit tandloos zijn. De tanden staan in rijen achter elkaar, als de voorste rij tanden afbreekt of verslijt wordt deze tand gewoon vervangen door een andere tand die al klaar staat in de volgende rij. Sommige haaien verliezen telkens één of twee tanden, terwijl andere soorten zoals de doornhaaien een hele rij tanden tegelijk wisselt. Tijdens de groei worden de tanden steeds groter dan de voorlopers. En haai verslijt soms wel meer dan duizend tanden! Een nieuwe tand kan vervangen worden in slechts 24 uur.

6 fabels over parkieten en hun verzorging

Wat kan er allemaal goed of fout gaan bij het houden van parkietjes? Wij schijnen wat licht op de zaak.

Alleen mannelijke vogels worden tam, parkieten zijn dol op water en ga zo door. Er zijn nogal wat feiten en fabels over het houden en verzorgen van parkieten, de ene nog hardnekkiger dan de ander. Zo zijn er nog altijd mensen die parkieten alleen houden, omdat ze denken dat de dieren alleen dan tam worden. Wij nemen deze en andere opvattingen onder de loep.

Pagina's

Abonneren op RSS - Weetjes