Voedingslijn van Royal Canin voor kittens

Babycat milk

Melk voor kittens vanaf de geboorte tot het spenen bijvoorbeeld voor:

  • Moederloze kittens
  • Geen productie van moedermelk
  • Een (te) groot nest, waardoor de moeder te weinig melk heeft

Voor een stabiele groei van het kitten is de samenstelling van babycat milk nagenoeg hetzelfde als moedermelk, met een hoog gehalte aan energie en eiwit.
Aan de melk is geen zetmeel toegevoegd en is geheel aangepast aan het spijsverteringsstelsel van het kitten. De vertering van zetmeel bij pasgeboren kittens is namelijk beperkt omdat er nog onvoldoende amylase wordt gevormd. De voeding bevat FOS (Fructo-Oligo-Sacchariden) voor een evenwichtige darmflora.

Een set bevat:

  • 3x100 gram poeder
  • een zuigfles
  • 3 spenen

Weaning

Brokjes voor kittens vanaf het spenen (4 weken) tot 4 maanden leeftijd. De brokjes kunnen worden geweekt totdat een papje ontstaat om de overgang van melk naar vast voedsel te vergemakkelijken. Het hoge energiegehalte maakt het mogelijk om het volume van de maaltijd te beperken. De capaciteit van het maagdarmkanaal is bij kittens nog niet optimaal. Met een kleinere maaltijd wordt de belasting van het maagdarmkanaal beperkt. De voeding bevat zeer goed verteerbare eiwitten, waardoor de hoeveelheid eiwitten in de darmen wordt verminderd met 20-40%, dit verlaagt het risico op diarree.
Door het hoge energiegehalte is de voeding ook erg geschikt voor drachtige of lacterende poezen.

Verpakkingen weaning

  • Weaning is verkrijgbaar in zakken van 2kg.
  • Kuipjes van 100 gram

Growth

Brokjes voor kittens vanaf 4 maanden leeftijd tot aan castratie-sterilisatie of 12 maanden leeftijd. De growth is de opvolger van de weaning met dezelfde eigenschappen. Vanaf 3,5 maand leeftijd begint het kitten met het wisselen van het melkgebit. De textuur en grootte van de brokjes hebben een mechanische werking op het gebit, zodat de vorming van tandplaque wordt beperkt.
Door brokjes met een speciale textuur kan de tand diep in het brokje doordringen. Het schurende en reinigende effect verminderen de vorming van tandplaque. Aan de coating van de brok zijn natriumpolyfosfaten toegevoegd. Deze binden het calcium uit het speeksel en beperken zo het ontstaan van tandsteen.

Verpakkingen growth

  • Growth is verkrijgbaar in zakken van 2 en 4kg.
  • Portieverpakkingen van 100gram

Actieverpakking

Voor iedere nieuwe klant hebben we een actieverpakking van 2 kg waarvan u 1kg gratis krijgt, met een kortingsbon van €7,50 voor uw volgende aankoop.

 

 

 

 

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.