Bloedscreening
Om een betere indruk over verscheidene lichaamsfuncties zoals, lever, nieren en beenmerg van uw dier te krijgen kunnen we een bloedscreening doen. We controleren daarbij ook het bloedsuiker, totaal eiwit en het rode en witte bloedbeeld. Dit laatste geeft ons informatie over bloedarmoede, ontstekingen en de bloedplaatjes. De bloedplaatjes hebben een functie in de bloedstolling. Met deze informatie kunnen we de narcose nog verder aanpassen om de kans op complicaties te verkleinen. Tegenwoordig hebben we de mogelijkheid SDMA in te zetten, waardoor we vroegtijdiger nierproblemen kunnen opsporen. We kunnen bijvoorbeeld het infuusbeleid aanpassen, andere middelen voor sedatie en narcose geven en andere medicatie na de behandeling meegeven.
Wij adviseren om bij de volgende situatie een bloedscreening te doen:
- Bij 2 of meer afwijkende antwoorden op de vragenlijst. Afwijkend wil zeggen niet het bovenste antwoord, met uitzondering van de vraag over een eerdere narcose.
- Bij grote hondenrassen ouder dan 5 jaar.
- Bij kleine hondenrassen ouder dan 7 jaar.
- Bij katten ouder dan 9 jaar.
De bloedscreening zal dezelfde ochtend worden uitgevoerd voordat uw dier onder narcose gaat.
Ook bij gezonde dieren zonder klachten is een bloedscreening goed om te doen, dan kunnen we de bloeduitslag gebruiken als referentie voor de toekomst en ook beginnende problemen snel opsporen. De kosten van de bloedscreening zijn €115,15.
Op de dag zelf
Uw dier moet op de dag van de behandeling nuchter gehouden worden. Dit betekent dat hij/zij niet meer mag eten vanaf 18.00 uur de avond ervoor. Water drinken mag wel. Het is verstandig om katten niet buiten te laten de avond voor de operatie, anders kunnen ze buiten nog eten en kunnen ze zoek zijn op de ochtend van de afspraak. Het is prettig als honden dezelfde ochtend nog geplast en gepoept hebben. Op de ochtend van de operatie hoeft u eventuele medicijnen niet te geven, tenzij wij dat anders hebben aangegeven.
Wat doen we met uw gegevens
Wij vragen u deze gegevens om u op te kunnen zoeken in ons cliëntdossier. Uw gegevens en de ingevulde vragenlijst worden per e-mail naar ons gestuurd en na een maand uit de mailbox verwijderd. De vragenlijst zullen wij opslaan in het patiëntendossier. Uw telefoon nummers controleren we met onze gegevens en bewaren we in ons cliëntdossier.
Lees hier onze privacy voorwaarden.