Vragenlijst voor de operatie

Net zoals bij mensen houdt een narcose bij dieren een zeker risico in. Voor de narcose onderzoeken wij uw huisdier lichamelijk om eventuele risico's te achterhalen.
Wij verzoeken u de vragenlijst in te vullen. Hierdoor krijgen wij een betere indruk over de algehele gezondheid van uw huisdier. Als meer dan twee antwoorden afwijkend zijn, dan adviseren wij om ook een bloedscreening te laten doen (zie hieronder).
U kunt ook aangeven als u wilt dat we tijdens de sedatie nog andere ingrepen uitvoeren, zoals nagels knippen en tandsteen verwijderen.

Bloedscreening

Om een betere indruk over verscheidene lichaamsfuncties zoals, lever, nieren en beenmerg van uw dier te krijgen kunnen we een bloedscreening doen. We controleren daarbij ook het bloedsuiker, totaal eiwit en het rode en witte bloedbeeld. Dit laatste geeft ons informatie over bloedarmoede, ontstekingen en de bloedplaatjes. De bloedplaatjes hebben een functie in de bloedstolling. Met deze informatie kunnen we de narcose nog verder aanpassen om de kans op complicaties te verkleinen. Tegenwoordig hebben we de mogelijkheid SDMA in te zetten, waardoor we vroegtijdiger nierproblemen kunnen opsporen. We kunnen bijvoorbeeld het infuusbeleid aanpassen, andere middelen voor sedatie en narcose geven en andere medicatie na de behandeling meegeven.

Wij adviseren om bij de volgende situatie een bloedscreening te doen:

  • Bij 2 of meer afwijkende antwoorden op de vragenlijst.
    Afwijkend wil zeggen niet het bovenste antwoord, met uitzondering van de vraag over een eerdere narcose.
  • Bij grote hondenrassen ouder dan 5 jaar.
  • Bij kleine hondenrassen ouder dan 7 jaar.
  • Bij katten ouder dan 9 jaar. 

De bloedscreening zal dezelfde ochtend worden uitgevoerd voordat uw dier onder narcose gaat.
Ook bij gezonde dieren zonder klachten is een bloedscreening goed om te doen, dan kunnen we de bloeduitslag gebruiken als referentie voor de toekomst en ook beginnende problemen snel opsporen. De kosten van de bloedscreening zijn €115,15.

Wij vragen u deze gegevens om u op te kunnen zoeken in ons cliëntdossier. Uw gegevens en de ingevulde vragenlijst worden per e-mail naar ons e-mailadres gestuurd en na een maand verwijderd. De vragenlijst zullen wij opslaan in het patiënten dossier. Uw telefoon nummers controleren we met onze gegevens en bewaren we in ons cliëntdossier.
Lees hier onze privacy voorwaarden.