Voeding ter preventie van haarballen

Veel katten hebben last van haaruitval en/of een doffe vacht. Door het wassen van de vacht, slikken katten losse stukjes haren in. Als er teveel haren in de maag of darmen komen kunnen zogenaamde haarballen ontstaan. Vaak worden deze haarballen door de kat uitgebraakt. Maar deze haarballen kunnen echter ook spijsverteringsproblemen, hoesten en zelfs een darmafsluiting veroorzaken.

Royal Canin Gastro intestinal Hairball

Gastro intestinal Hairball is een volledige kattenvoeding die speciaal ontwikkeld is voor volwassen katten met een gevoelige huid en vacht en/of haarballen. Deze voeding bevat speciale ingrediënten die zorgen voor een gezonde huid en die de kans op haarballen verminderen.

Belangrijke kenmerken

  • Bevat vezels (psyllium) die zorgen voor de natuurlijke uitscheiding van haren via de ontlasting en die de vorming van haarballen voorkomen.
  • Bewezen toename (meer dan 36%) van haaruitscheiding uit het lichaam in vergelijking met bestaande voeders.
  • Een combinatie van essentiële voedingsstoffen (o.a. EPA en DHA) versterkt de natuurlijke schoonheid van de vacht en beschermt de huid.

Gastro intestinal Hairball is ook geschikt voor gecastreerde en gesteriliseerde katten en voorkomt de vorming van struviet en calciumoxolaat stenen in de blaas (s/o index).

 

 

 

 

 

 

 

 

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.