Blog van Jan Willem Baljet

Jacky

Regelmatig brengen mensen gevonden dieren naar onze kliniek. Als het dier gechipt is en die chip ook nog eens correct geregistreerd, is het een fluitje van een cent. Eigenaar blij en dier vaak nog veel blijer. Je zal het maar meemaken dat je je huis kwijtraakt en niet meer weet hoe je terug moet komen. Natuurlijk vangen we alle dieren liefdevol op en geven we ze alle aandacht en zorg die ze nodig hebben.

Opereren

Ik kan wel zeggen dat opereren mij met de paplepel is ingegeven. Altijd als mijn ouders een hand tekort kwamen werd mij gevraagd te helpen. Mijn Franse woordjes werden overhoord tijdens voorste kruisband operaties. Met het eerste is het nooit wat geworden, maar met het tweede wel. Ik weet nog goed wat voor gevoel het was om voor het eerst een hand in een buik van een hond te stoppen. Mijn vader was bezig om een milt te verwijderen bij een grote hond en het zat wat tegen. Ik moest helpen en zat even later met mijn hand in de honden buik.

Zet 'm op poes!

Poes Poppy houdt van vogels en muisjes, om mee te spelen, om op te eten en natuurlijk om trots aan ons te tonen. Ze legt het onfortuinlijke slachtoffer triomfantelijk voor ons neer alsof ze wil zeggen: "Vanavond heb ik voor jullie gekookt".

Ze kunnen het!

Scharrelend door de eendenkooi vond ik er één! Een ei!! Niet netjes in het comfortabele leghok, maar een beetje zielig en koud op de grond. Dit was duidelijk een eerste ei dat weinig liefdevol aan de kant was geschoven.
Een eendenei is een prachtig iets, bijna celadonkleurig (beetje pastel/poeder/groenig dus). Opgetogen liep ik ermee naar binnen en bedacht me hoe ik een eendenei moest koken. Dat is dus 10 volle minuten. Mijn dochter trok haar wenkbrauw op en bedankte vriendelijk maar zeer nadrukkelijk voor deze traktatie. Ook mijn partner liet de kans even voorbijgaan.

Kerst

Het is weer zover, de kerstboom komt in huis. Vanaf Kiki’s 4e jaar laten we haar de boom uitzoeken en, zoals het kinderen betaamt, geldt voor haar: hoe groter, hoe beter. En dus zien we onszelf met ons vier meter hoge plafond vaak voor de onverkwikkelijke taak een XXL versie dennenboom vanaf onze favoriete kerstbomenstal bij het Frans Halsplein naar het Kenaupark te sjouwen.

Schatje en Schatje

Onze dochter Kiki vroeg of ze een ratje mocht voor haar verjaardag. Zelf vind ik ratten hele leuke en intelligente huisdieren. Als kind heb ik ook een aantal ratten gehad en meestal sliepen deze bij mij in bed. Ik besloot in het geheim een voorstudie te doen. Al snel kwam ik erachter dat 1 rat geen optie was want ratten zijn sociaal levende dieren. Het moesten er dus minimaal 2 worden.

Verwachtingen

Het is mij altijd opgevallen dat de karakterbeschrijvingen van onze huisdieren in boeken en op internet vaak niet helemaal kloppen met de realiteit. Deels komt dit, volgens mij, doordat de teksten geschreven worden door liefhebbers van het ras. Ook wordt er veel van elkaar gekopieerd en worden teksten vertaald van teksten uit het buitenland. De populatie Teckels in Nederland is totaal anders dan de Teckels in de Verenigde Staten.

Zelf ben ik hier ook ingetuind. Bij de keuze van een eenden ras heb ik mij laten leiden door beschrijvingen en leuke filmpjes op internet.

Vakantie

Door dat we enigszins zijn ‘uitgeschoten’ met onze aanschaf aan huisdieren, zagen we ons ineens voor een vakantie dilemma gesteld. Waar gaan alle kinders naartoe en wie gaat er zorgen voor de thuisblijvers? Eigenlijk waren de thuisblijvers het snelst geregeld en ook voor de honden Pippin, Joep en Bink wisten we een adres. Maar onze oudste, Muis, de Jack Russel is een lastige. Al een tijd loopt ze slecht en kan eigenlijk de trap naar de tuin niet meer af, met als gevolg dat ze vaak in huis poept en plast. Haar meer uitlaten heeft geen zin.

Klein paradijs!

Speciaal voor iedereen die het nog niet weet! We hebben gezinsuitbreiding. Buiten ons “gekozen” kroost met als eerste natuurlijk onze dochter, onze honden Muis en Pippin, poes Poppy, ongeveer zo’n 50 Koi karpers en een prachtige albino steur (Slatan), natuurlijk onze adoptiehonden Binky en Joep en nu als completering van onze menagerie 5 Indische loopeenden (Bunten, Daffy, Becky, Marvin en Lola). Als kersen op de taart ook nog 2 Franse hangoorkonijnen (Flappie en Bobbie). 

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Jan Willem Baljet