Mee op vakantie

Als u van plan bent uw huisdier mee op vakantie te nemen, is het goed om vooraf bij uw vakantieadres te informeren of huisdieren welkom zijn. Vraag dan ook meteen naar de regels rond hun aanwezigheid. Bij een reis naar het buitenland moet u rekening houden met de invoereisen van het land, de reisduur, het klimaat en de conditie van uw huisdier. Sommige huisdieren kunnen bijvoorbeeld niet tegen autoritten of hoge temperaturen. Houd er rekening mee dat sommige dieren erg aan huis gehecht zijn; die doet u geen plezier met een uitstapje naar het buitenland.

Uw huisdier blijft thuis

Als u besluit om uw huisdier niet mee te nemen op vakantie, zijn er verschillende mogelijkheden voor het regelen van verzorging van uw dier tijdens de vakantieweken. U kunt uw dier naar een pension brengen, oppas aan huis regelen of uw dier onderbrengen bij familie of vrienden.

Pensions voor huisdieren

U kunt uw hond, kat maar ook knaagdier tijdens de vakantie naar een pension brengen. Heel belangrijk is dat uw huisdier voor plaatsing in een pension volledig gevaccineerd is. Als uw huisdier niet volledig gevaccineerd is of u kunt geen deugdelijk vaccinatiebewijs overleggen, kan het zijn dat het pension uw huisdier weigert. De eisen per pension verschillen nogal, wij adviseren u dan ook om altijd van te voren bij het door u uitgekozen pension te informeren naar de vaccinatie-eisen.

Wanneer u uw huisdier (hond, kat en fret) mee naar het buitenland wilt nemen, krijgt u te maken met de buitenlandse wet- en regelgeving. De invoereisen zijn per land geregeld.
Voor invoer van en naar de EU landen gelden altijd de volgende basis invoerregels:

  • Identificatie door middel van een chip (of leesbare tatoeage)
  • Het nieuwe (blauwe) dierenpaspoort
  • Een vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid). De rabiës vaccinatie moet minimaal 21 dagen voor vertrek gegeven worden

Bepaalde landen binnen de EU bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Zweden, maar ook landen buiten de EU kunnen aanvullende eisen hebben. In sommige gevallen moet er om de rabiëstiter te kunnen bepalen een bloedtest uitgevoerd worden. Klik hier voor de meest recente invoereisen van uw vakantiebestemming of neem telefonisch contact met ons op. U kunt ook contact opnemen met de ambassade van uw vakantieland.

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.