Links

Hier vindt u links naar interessante websites.

 

Chippen en registratie

NDG
Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. Veel identificatienummers zijn bij deze databank geregistreerd. De site toont na het ingeven van een chipnummer de gegevens van de eigenaar van een dier.

Chipnummer
De registratie van chipnummers van huisdieren kan bij verschillende organisaties plaatsvinden. Via Chipnummer.nl is het mogelijk snel in de bestanden van die verschillende databanken te zoeken.

Petlook
Petlook onderhoudt een internet site waar huisdiereigenaren zelf de gegevens van hun huisdier kunnen registeren, zowel de identificatienummers als de medische gegevens.

RVO
In Nederland is het chippen en registreren van honden verplicht. De registratieplicht geldt voor elke hond die na 1 april 2013 is geboren of uit het buitenland komt. Vanaf 1 november 2021 komen hier regels bij. Wilt u uw hond laten chippen dan moet u eerst een ubn (uniek bedrijsnummer) aanvragen. Een toekomstig eigenaar moet bij de aanschaf van een hond nagaan of de hond is gechipt, geregistreerd en een EU-dierenpaspoort heeft.

 

Dierenbescherming en asiel

De Dierenbescherming
Allerlei informatie over de Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren.

Dierenasiels en Internet
Via deze website van de Stichting Dierenasiels en Internet is het mogelijk om in asiels in heel Nederland te kijken welke honden en katten wachten op een nieuw tehuis.

Diversen

Invoereisen buitenland
De meest actuele eisen waaraan u moet voldoen als u uw dier mee naar het buitenland wilt nemen.

KNMvD
Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, de beroepsvereniging van de Nederlandse dierenartsen. Naast informatie over de KNMvD als organisatie vindt u op de site ook algemene diergeneeskundige informatie die voor dierenartsen, maar ook voor diereigenaren interessant kan zijn. Een deel van de site is alleen toegankelijk voor dierenartsen.

Licg
Informatie over alle huisdieren.

Aanrijdingen dieren
Op deze website van Centraal Beheer vindt u informatie wat te doen na aanrijding met een huisdier, boerderijdieren of een wild dier. 

Gedragstherapie

Kittenkompas

Een informatiefolder waarmee eigenaren en fokkers inzicht krijgen in de optimale leeftijd waarop kittens het nest kunnen verlaten.

Kittenleeftijd
Hoe oud is een kitten, wat zijn de kenmerken die bij deze leeftijd passen.

Hondenspecialist Arnoud Busscher
Hondengedragstherapeut en puppytrainer. Arnoud geeft advies aan hondeneigenaren hoe zij een gedragsprobleem van hun hond kunnen oplossen, daarnaast houdt hij zich ook bezig met het begeleiden van mensen die in het bezit zijn van een pup. Een puppy cursus is geheel privé. Het doel van deze cursus is dat men met de pup een goede start maakt en op deze manier het ontstaan van gedragsproblemen met de hond voorkomt.

Martin Gaus Hondenschool Spaarnwoude
Wij zijn een professioneel trainingscentrum voor hond en baas, verbonden aan het Martin Gaus Gedragscentrum in Lelystad. U kunt bij ons terecht voor

  • Cursussen van enthousiaste pup tot geoefend speurder
  • Vragen en advies over gedrag
  • Begeleiding bij de opvoeding
  • Ondersteuning bij probleemgedrag
  • Losse workshops en lezingen
  • Groeps- en individuele lessen

Hondenuitlaatservice en oppas

Dierenoppas aan huis
Heeft u vakantieplannen of zit u lastig met uw werk? Heeft uw huisdier medicatie nodig, of heeft u hulp nodig bij het toedienen? Dan is Lilian Rippl: uw dierenoppas aan huis de juiste keuze!

Hondsdraf
Hondenuitlaatservice voor Haarlem en omgeving.

De dierenvrienden
Hondenuitlaatservice '' De Dierenvrienden'' bestaat sinds 1998 en haalt honden op in de omgeving van  Aerdenhout, Bentveld, Bloemendaal, Haarlem, Overveen, Santpoort en Zandvoort.

Petbnb

Petbnb brengt hondeneigenaren en hondenoppassers bij elkaar. Bent u op zoek naar een hondenoppasser of vind u het juist leuk om af en toe op honden op te passen. Op Petbnb vindt u getrainde en gecontroleerde hondenoppassen. Na elke oppasbeurt wordt de oppas beoordeeld. Hierdoor is Petbnb in korte tijd uitgegroeid tot de meest betrouwbare website voor het vinden van een oppas. Petbnb is een alternatief voor een kennel, een hondenuitlaatservice maar ook voor het oppassen door vrienden en familie. Bovendien is voor jonge en oude honden maar ook voor zieke honden opvang in huiselijke kring door een ervaren oppas ideaal. 

Petzcare
PetzCare heeft een konijnenopvang en knaagdierenopvang in de Kwakel waar uw konijnen en knaagdieren terecht kunnen tijdens uw vakantie. De hokken zijn groot en ruim. Wilt u liever dat uw huisdier thuis verzorgd wordt dan kunt u ook dierenverzorging aan huis inschakelen. Dit kan voor katten, maar ook voor konijnen of andere huisdieren. Corine van der Neut-Könst wilt graag uw dieren verzorgen tijdens uw afwezigheid. Er is ook een konijnentrimsalon bij de opvang aanwezig. Meer informatie www.petzcare.nl
 

Specialisten

Faculteit Diergeneeskunde; Universiteit Utrecht
Op deze site staat informatie voor dierenartsen, studenten en medewerkers van de faculteit. Tevens vindt u er van alles over de patiëntenbehandeling in de verschillende klinieken en over diergeneeskundig onderwijs en onderzoek.

Medisch Centrum voor Dieren
Het Medisch Centrum voor Dieren is de overkoepelende naam voor de combinatie van drie dierenklinieken: twee specialistenklinieken (DSA en DOCA) en een spoedkliniek voor dieren.

Specialistische Dierenkliniek Utrecht
De Specialistische Dierenkliniek Utrecht (SDU) is een tweedelijns dierenkliniek, met Europees erkende dierenarts specialisten.

Warmerdam veterinaire radiologie
Specialistisch radiologisch onderzoek van uw huisdier op verwijzing van uw dierenarts.

Spoeddienst

Dierenartsen Kring Kennemerland
De site van de samenwerkende dierenartsenpraktijken in Haarlem en omstreken.

Verzekeringen

Petplan
Een ongevallen en ziektekostenverzekering voor uw hond, kat, konijn en papegaai. Petplan is dochter van Unigarant verzekeringen.

Dierenverzekering Ohra
Een ongevallen- en ziektekostenverzekering voor uw hond en kat.

Dierenverzekering vergelijking
Een website die u kan helpen een verzekering uit te kiezen die het beste bij uw situatie past.

Verzekerjehuisdier
Een website die u kan helpen een verzekering uit te kiezen die het beste bij uw situatie past.

Kieszeker vergelijk en besparen
Een website die u kan helpen een verzekering uit te kiezen die het beste bij uw situatie past.

Overstappen.nl
Een website die u kan helpen een verzekering uit te kiezen die het beste bij uw situatie past.

Dierenverzekering
Een website die u kan helpen een verzekering uit te kiezen die het beste bij uw situatie past.

Vermiste huisdieren

Amivedi
De Stichting Amivedi zorgt voor registratie van gevonden en vermiste huisdieren.

Gevonden en vermiste huisdieren
Pagina die eigenaren van vermiste en gevonden dieren met elkaar in contact brengen.

Verhuisdieren
Een site om voor huisdieren een nieuw huis te vinden.

PetRadar
Direct hulp bij een vermist huisdier.

VOOR HET GOEDE DOEL

Stichting AAP geeft apen en andere exotische zoogdieren weer een toekomst. We vangen dieren in nood op én pleiten voor betere wetten in heel Europa. U kunt geld doneren of uw oude cartridges en of mobiele telefoon bij ons inleveren. Voor elk mobieltje dat wordt ingeleverd en opgeknapt kan worden, krijgt AAP een vergoeding van 3 euro. Deze vergoeding komt ten goede aan onze dieren.
 

Webshops

Sureflap microchip voerbak en kattenluik
Microchip voerbak en kattenluik zorgen ervoor dat de juiste kat in huis kan komen en uit de eigen voerbak kan eten. U kunt de produkten via ons bestellen.voorMIjnDier

VoorMijnDier
VoorMijnDier is dé webshop voor iedere diereigenaar die op zoek is naar gezonde en verantwoorde producten voor zijn/haar dier(en). Uniek aan VoorMijnDier is de samenwerking met dierenartsenpraktijken uit het gehele land. Bij de producten op de webshop vindt u advies van échte dierenartsen en -assistenten uit heel Nederland, zodat u met een gerust hart het juiste product voor uw dier kunt uitzoeken. Op ons blog kunt u, u verder verdiepen in de verzorging en gezondheid van uw dier. Onze dierenartsen en -assistenten delen hier hun kennis over o.a. voeding, gedrag, parasieten, ziektes en aandoeningen.

Yolandesign
Een persoonlijk cadeau, een mooi aandenken. De hand- of voetafdrukken van uw kind, maar ook een pootafdruk van uw geliefde huisdier. Een symbool met een speciale betekenis. Dit kan vastgelegd worden in tijdloos zilver, een bedel of een hanger die u altijd bij u kunt dragen.

 

 

 

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.