Dieetvoeding

Bij het gebruik van gespecialiseerde uitgebalanceerde voedingen, is het niet verstandig en feitelijk onwenselijk om supplementen zoals vitaminen en mineralen of vers vlees toe te voegen aan de voeding.

Voeding speelt een zeer belangrijke rol bij de gezondheid en het welzijn van een dier. Voor honden en katten zijn er verschillende uitstekende voedingsmerken op de markt die in een dierenspeciaalzaak te verkrijgen zijn. 

Soms wordt een dier echter ziek en krijgt op advies van een dierenarts dieetvoeding. Het is van belang voor de gezondheid van het huisdier dit dieet daadwerkelijk te volgen. Voorgeschreven dieetvoeding is alleen bij de dierenarts verkrijgbaar. Het is namelijk erg belangrijk dat het dier onder begeleiding op een dieetvoeding wordt overgezet. 

De laatste jaren zijn er bij de dierenarts steeds meer verschillende soorten van deze dieetvoeding te koop. Zo zijn er diëten voor bijvoorbeeld nierpatiënten en leverpatiënten, maar ook voor dieren met suikerziekte of een voedingsallergie. Ook dieren met blaasstenen of blaasgruis kunnen behandeld worden met een speciaal dieet. Het voorschrijven van zo’n speciale dieetvoeding gebeurt naar aanleiding van een door de dierenarts gestelde diagnose. Die diagnose wordt gesteld door onderzoek van de patiënt zelf, maar ook op grond van urine- en/of bloedonderzoek.

Voor meer informatie over dieetvoeding verwijzen wij u naar de website van de fabrikant.

Royal Canin
Hills
 

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.