Als poetsen niet lukt

Accepteert uw dier totaal niet dat u aan de bek komt, dan zijn er gelukkig nog wel een paar dingen die u kunt doen om het gebit te verzorgen. Ook als het poetsen wel lukt kunnen deze zaken een aanvulling zijn om te komen tot een stralend schoon gebit.

  • Voeding
    Wij adviseren speciale voeding, Dental van Royal Canin helpt het gebit schoon te houden. De speciale structuur, grootte en vorm van de brokken zorgen ervoor dat de tanden en kiezen tijdens het kauwen goed gereinigd worden. De voeding bevat Natriumpolyfosfaat dat calcium in de mondholte bindt en gaat daarmee de vorming van tandsteen tegen.
  • Spoelingen
    Voer werkt vooral doordat het dier er op kauwt. Hierdoor worden dan ook vooral de kiezen gereinigd. De snijtanden en hoektanden worden daarmee dus nog niet behandeld. Om het volledige gebit te behandelen zijn er bacteriedodende spoelingen in de handel. Hiermee behandelt u de bek van uw dier, en zo remt u de aangroei van plaque. Er is ook een middel dat door het drinkwater kan worden gedaan. Dit moet u wel druppel voor druppel aanwennen, want als u plotseling de voorgeschreven hoeveelheid door het water mengt zullen de meeste dieren dit proeven en mogelijk niet meer van dat water willen drinken.
  • Orozyme Bucco-Fresh
    Orozyme Bucco-Fresh is een poeder op basis van algen die dagelijks aan de voeding toegevoegd kan worden. Het verhindert tandplaque, verweekt de aanslag en zorgt ervoor dat de slechte adem verdwijnt. De verdwijning van de slechte adem is meestal na 3 à 6 weken merkbaar.

Het assortiment aan gebitsondersteunende producten is groot, en groeit nog steeds. Vraag daarom aan onze assistentes wat wij u kunnen bieden. Zo kunnen we samen zorgdragen voor een gezond gebit voor uw dier.

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.