Het woord is aan

Ik ben gek op dieren! Daarom besloot ik me begin 2019 om te scholen tot paraveterinair. Toen collega Gwen met zwangerschapsverlof ging heb ik voor haar waargenomen. Vervolgens ben ik niet meer weggegaan.

Hiervoor werkte ik in de design- en interieursector waarbij mijn werk voornamelijk bestond uit het organiseren van evenementen en fotografiesessies. Iets heel anders! Ik heb het met plezier gedaan maar op mijn 29e kwam het besef dat ik meer voldoening haal uit werk dat dichter bij mezelf ligt.

Dieren zijn altijd een belangrijk onderdeel in mijn familie geweest. Ik ben opgegroeid met katten, konijnen, cavia’s, degoes, muizen en kippen. Ik heb altijd een hond gewild maar binnen het gezin was daar onvoldoende tijd voor. Momenteel deel ik het huishouden met een kat en een schoenmaker. Een hond gaat er komen, ik weet alleen nog niet wanneer.

Bij dierenkliniek Kenaupark is geen dag hetzelfde. Tijdens topdrukte is het een uitdaging om iedereen te helpen. Toch krijgen we het als team altijd voor elkaar. Ik vind het mooi om te zien hoe betrokken eigenaren met hun dieren zijn. Het is fijn als je iemand hulp kunt bieden of gerust kunt stellen.

Het werken met dieren is fantastisch. Er zijn situaties die niet altijd leuk zijn. Maar het geeft voldoening om een hond of kat te zien opknappen. Het leukste vind ik het werk in de operatiekamer en de opnamezorg. Denk hierbij aan medicatie toedienen, een infuus aanleggen, bloed afnemen, een abces leeghalen, dieren in de gaten houden na een operatie, röntgenfoto’s maken, de OK weer brandschoon achterlaten, de anesthesie monitoren… Ik hou ervan.

In mijn vrije tijd ben ik onder andere te vinden op de mountainbike of in de klimhal. Regelmatig rijden we met ons in elkaar geknutselde slaapbusje naar meer heuvelachtige gebieden. De fietsen gaan dan uiteraard mee (en de toekomstige hond ook).

Tot in de kliniek!

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.