Verzekeren

Waarom een dierenverzekering?

Het is iets om liever niet over na te denken, maar het kan gebeuren dat uw hond, kat of konijn een ongeluk krijgt of ernstig ziek wordt. Tegenwoordig is op diergeneeskundig gebied veel mogelijk, maar de kosten van deze medische zorg kunnen echter behoorlijk oplopen. En meestal komt dit onverwachts. Door uw dier te verzekeren spaart u als het ware voor eventuele ongemakken. Helaas komt het nogal eens voor dat een eigenaar uit financiële overwegingen besluit om de medische behandeling niet uit te laten voeren en daardoor vervroegd afscheid moet nemen van hun dier.

Ongevallen- en ziektekostenverzekering voor uw dier: een prettige zekerheid

Misschien weet u het al: u kunt voor uw dier een ongevallen- en ziektekostenverzekering afsluiten. Bijna alle medische kosten door een ongeval en/of ziekte worden dan door de verzekering vergoed. Een prettige zekerheid op een moment dat u wel iets anders aan uw hoofd heeft.

Net als de verzekeringen voor mensen hebben dierenverzekeringen beperkingen en uitzonderingen. Deze zijn echter redelijk en staan vermeld in de polisvoorwaarden zodat u vooraf weet wat u wel of niet kunt verwachten met betrekking tot de vergoedingen.

Bij wie verzekeren?

De afweging of het verstandig is om uw huisdier te verzekeren, moet u zelf maken. Er zijn meerdere verzekeraars op de markt. Wij raden deze niet allemaal aan omdat we er weinig ervaring mee hebben of omdat de kwaliteit soms te wensen over laat. Op de website www.vergelijkdirect.com of www.verzekerjehuisdier.nl kunt u kijken welke verzekering bij uw situatie past.

hond-en-kat

 

 

 

 

 

 

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.