Blog van Jitta van Leuverden

Eigen dieren

Adviseren, en beslissingen maken als dierenarts, we doen de hele dag niet anders. We geven een eigenaar altijd alle opties, maar denken natuurlijk ook mee, en geven advies waar een eigenaar zich in kan vinden. 

Hoe goed je mensen en dieren ook leert kennen wanneer ze al lang in de praktijk komen, het staat (gelukkig) altijd wat verder van je af. Hierdoor kunnen we er met een objectieve blik naar kijken. Al zeg ik ook vaak wat ik zelf zou doen in een situatie, wat dan los van de opties en het advies, ook echt een mening is, die vaak wel kan helpen.

Vakantie

Vakantie, gelukkig is het bijna zo ver. Hoe leuk ik mijn werk ook vind, de laatste loodjes wegen het zwaarst. Het zijn drukke dagen in de kliniek. Vlak voor een vakantie hoor ik vaak van een eigenaar 'maar we vertrekken wel over twee dagen op vakantie'. Wanneer een dier vlak voor de vakantie ziek wordt kan dat een eigenaar veel stress geven. Aan ons de taak nog een tandje bij te zetten om toch snel tot een diagnose te komen, en hun dier weer beter te maken. In deze drukke tijd een heerlijk vooruitzicht voor mij om lekker met Laurens en Steff naar de zon te vertrekken.
 

Nascholing

Af en toe volgen wij dierenartsen nascholing. Het is erg leuk je kennis weer op te frissen en nieuwe inzichten op te doen. Zo ook zaterdag 4 maart. Met Julia, onze nieuwste collega dierenarts ging ik naar Houten voor een interessante nascholing over huidproblemen, specifieker de allergische patiënt.  Het ging onder andere over het testen van allergenen in het bloed, waarbij een nog specifiekere methode is ontwikkeld. Nog meer mogelijkheden voor het in kaart brengen van een (omgevings) allergie bij de hond. 

Het laatste stukje

Het in laten slapen van huisdieren, het is helaas een belangrijk onderdeel van ons werk. We zijn dierenartsen, en maken onze patiënten het allerliefst beter, maar wanneer dit niet meer mogelijk is, is in laten slapen de beste keus, wat we vervolgens met alle rust en liefde doen.

In sommige gevallen is het erg duidelijk dat het, het allerbest is om een dier in te laten slapen. Als er geen enkel uitzicht meer is op verbetering, en een beestje lijdt, dan kun je niet anders. Vaak is het een lange weg, waarin een eigenaar langzaam richting de beslissing groeit, en soms gaat dit snel.

Joep

17 maart is hij 10 geworden, onze labrador Joep. Al is er over die datum elk jaar weer verwarring. Was het nou de 17e, of toch de 18e? Het is voorgekomen dat we zijn verjaardag op de verkeerde dag gevierd hebben. Voor Joep maakt het weinig uit. Zolang er wat lekkers tevoorschijn komt, is hij intens tevreden. 

Zomaar een dag

Iets voor 8.00 uur maandagochtend.. Ik fiets de oprit van de kliniek op, er staat al een auto. Een spoedgeval?
Het blijken de eigenaren van een hondje dat voor een gebitsbehandeling komt. Spannend voor de eigenaren, het hondje heeft een hartruisje en is al op leeftijd. Het hondje wordt opgenomen.

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.

Abonneren op RSS - Blog van Jitta van Leuverden