Marie-Louise en Izzy

Sinds 6 augustus heb ik een nieuw pupje. Zij heet Izzy en is een Shepadoodle. Dit is een kruising van een Duitse Herder met een poedel. Jan Willem, Kiki en ik hebben haar opgehaald in Nederweert, bij Marleen Raemaekers van Shepadoodles van Schoor. Wat een heerlijkheid om weer een hond in huis te hebben.

Ik was het vergeten, of misschien had ik wel de hoop dat het niet meer zo zou zijn. Maar er is niets veranderd!
Tussen Izzy en Saathi (een van mijn vorige honden) zit 20 jaar. Dus 20 jaar geleden heb ik voor het laatst een pup opgevoed. De andere honden kwamen volwassen bij mij en dan heb je er geen last van.
Bij mijn lieve meisje Izzy heb ik er ongelooflijk veel last van. Misschien komt het door mij of is het echt erger geworden! 

En dit is waar ik het over heb:

Izzy gaat op straat zitten omdat zij iets spannends ziet waar zij niet meteen op kan reageren. Ik ga naast haar zitten en samen kijken we naar het spannende en besluiten dat er eigenlijk niets aan de hand is. Voor we weer verder kunnen lopen, Izzy begrijpt ook dat er niets aan de hand is, krijg ik al opmerkingen. 
"U moet gewoon aan de riem trekken, dan loopt hij wel" 
"U bent wel de baas hoor, als u nu niet streng bent wordt het een hele vervelende hond" En nog meer van dit soort opmerkingen!

Nog niet iedereen weet, helaas, dat je met een positieve opvoeding veel meer bereikt!

Het grappige is dat het altijd mannen zijn. Niet alle mannen hoor, maar van dat type, je weet wel! Vrouwen doen alleen maar aaahhhh en oohhhhhh en liefffff en knuffelen! Daar worden Izzy en ik wel blij van. Er is wel iets veranderd, ik ga niet meer in discussie en antwoord meestal op een manier van: "Echt waar, zou het beter zijn om je puppy van zeven weken voort te trekken. Ik ga het volgende keer proberen".

Ik hoop alleen dat die persoon de sarcastische toon niet hoort, of eigenlijk hoop ik dat wel, geloof ik.

Groetjes Marie-Louise

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.