Nieuwsbrief december 2017

 

Beste Lezers,

Bijgaand de nieuwsbrief van Dierenkliniek Kenaupark.

Er zijn nog steeds wegwerkzaamheden rondom het Kenaupark. Via de Kinderhuisvest kunt u niet het Kenaupark inrijden. Dit zal hopelijk nog tot 15 december duren. Op onze site houden we u op de hoogte van de meest recente omleidingen.

Wij wensen u veel lees plezier, heeft u vragen of opmerkingen dan horen we het graag.

In deze nieuwsbrief:

  • Column Jan Willem Baljet; Kerst
  • Chocolade giftig voor dieren
  • Vuurwerkangst
  • Wist u dat...

U kunt onze nieuwsbrief ook online bekijken.

Kerst

Het is weer zover, de kerstboom komt in huis. Vanaf Kiki’s 4e jaar laten we haar de boom uitzoeken en, zoals het kinderen betaamt, geldt voor haar: hoe groter, hoe beter. En dus zien we onszelf met ons vier meter hoge plafond vaak voor de onverkwikkelijke taak een XXL versie dennenboom vanaf onze favoriete kerstbomenstal bij het Frans Halsplein naar het Kenaupark te sjouwen. Lees verder...

hond-kerstboom

Chocolade giftig voor dieren

Het basisingrediënt voor chocola is cacao. Cacaobonen worden gevormd door de cacaoboom, de bonen worden geroosterd, gepeld en vervolgens vermalen tot een cacaomassa.
In deze cacaomassa zitten bepaalde stoffen, namelijk alkaloïden. Voornamelijk theobromine is giftig voor dieren. Lees verder...

 

chocolade-giftig-voor-dieren

Vuurwerkangst

Ook dit jaar zal ongetwijfeld knallend eindigen, maar voor katten zijn de harde en onverwachte knallen van het vuurwerk vaak geen feest. Jammer genoeg wordt er vanaf november al vuurwerk afgestoken. Zowel dieren als mensen schrikken ervan, maar wij mensen weten dat het geen bedreigende situatie is. Lees verder voor hond of kat.

 

Wist u dat...

  • Er een app is, speciaal voor huisdieren. De HuisdierenApp is een handige App die alle gegevens van jouw eigen huisdier bundelt. Je hebt alle informatie over je huisdier in één hand! Als je op pad gaat wil je graag weten waar de losloopgebieden zijn, waar de dichtstbijzijnde dierenarts of dierenspeciaalzaak is. Het weerbericht, activiteiten en dierennieuws: allemaal handzaam in de Huisdieren APP! En een reminder voor de vlooien- en of tekenbehandeling.
    Kortom een praktische tool voor de huisdierenbezitter. Naast informatie over kat en hond, kunnen ook de gegevens van de overige huisdieren (bv. konijn, vis, vogel) worden toegevoegd.
  • Een papagaai wel 80 jaar oud kan worden
huisdieren-app

 

 

 

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.