Nieuwsbrief december 2017

 

Beste Lezers,

Bijgaand de nieuwsbrief van Dierenkliniek Kenaupark.

Er zijn nog steeds wegwerkzaamheden rondom het Kenaupark. Via de Kinderhuisvest kunt u niet het Kenaupark inrijden. Dit zal hopelijk nog tot 15 december duren. Op onze site houden we u op de hoogte van de meest recente omleidingen.

Wij wensen u veel lees plezier, heeft u vragen of opmerkingen dan horen we het graag.

In deze nieuwsbrief:

  • Column Jan Willem Baljet; Kerst
  • Chocolade giftig voor dieren
  • Vuurwerkangst
  • Katten hebben nachtogen
  • Giftig voor vogels
  • Wist u dat...

U kunt onze nieuwsbrief ook online bekijken.

Kerst

Het is weer zover, de kerstboom komt in huis. Vanaf Kiki’s 4e jaar laten we haar de boom uitzoeken en, zoals het kinderen betaamt, geldt voor haar: hoe groter, hoe beter. En dus zien we onszelf met ons vier meter hoge plafond vaak voor de onverkwikkelijke taak een XXL versie dennenboom vanaf onze favoriete kerstbomenstal bij het Frans Halsplein naar het Kenaupark te sjouwen. Lees verder...

hond-kerstboom

Chocolade giftig voor dieren

Het basisingrediënt voor chocola is cacao. Cacaobonen worden gevormd door de cacaoboom, de bonen worden geroosterd, gepeld en vervolgens vermalen tot een cacaomassa.
In deze cacaomassa zitten bepaalde stoffen, namelijk alkaloïden. Voornamelijk theobromine is giftig voor dieren. Lees verder...

 

chocolade-giftig-voor-dieren

Vuurwerkangst

Ook dit jaar zal ongetwijfeld knallend eindigen, maar voor katten zijn de harde en onverwachte knallen van het vuurwerk vaak geen feest. Jammer genoeg wordt er vanaf november al vuurwerk afgestoken. Zowel dieren als mensen schrikken ervan, maar wij mensen weten dat het geen bedreigende situatie is. Lees verder voor hond of kat.

 

Katten hebben nachtogen

Wanneer iemand in het donker fietst, heeft hij grote kans spookachtige lichtjes te zien. Die lichtjes worden veroorzaakt door de ogen van nachtdieren. Het fietslicht schijnt op een speciaal reflecterende laag achter het netvlies. Deze reflecterende laag maakt het nachtdieren mogelijk goed in het donker te kunnen zien. Lees verder...

 

katten-hebben-nachtogen

Giftig voor vogels

Sommige levensmiddelen zijn bijzonder gevaarlijk voor papegaaien en parkieten. Chocolade en avocado bijvoorbeeld. Maar wat maakt hen ‘killers’? Lees verder...

giftig-voor-vogels

Wist u dat...

  • Er een app is, speciaal voor huisdieren. De HuisdierenApp is een handige App die alle gegevens van jouw eigen huisdier bundelt. Je hebt alle informatie over je huisdier in één hand! Als je op pad gaat wil je graag weten waar de losloopgebieden zijn, waar de dichtstbijzijnde dierenarts of dierenspeciaalzaak is. Het weerbericht, activiteiten en dierennieuws: allemaal handzaam in de Huisdieren APP! En een reminder voor de vlooien- en of tekenbehandeling.
    Kortom een praktische tool voor de huisdierenbezitter. Naast informatie over kat en hond, kunnen ook de gegevens van de overige huisdieren (bv. konijn, vis, vogel) worden toegevoegd.
  • Een papagaai wel 80 jaar oud kan worden
huisdieren-app

Jake is geboren

Laura is bevallen van een zoon, hij heet Jake. Alles gaat goed met moeder en zoon. Laura en Ricardo gefeliciteerd met jullie mooie lieve baby!!

 

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.