Blogs

Nascholing

Af en toe volgen wij dierenartsen nascholing. Het is erg leuk je kennis weer op te frissen en nieuwe inzichten op te doen. Zo ook zaterdag 4 maart. Met Julia, onze nieuwste collega dierenarts ging ik naar Houten voor een interessante nascholing over huidproblemen, specifieker de allergische patiënt.  Het ging onder andere over het testen van allergenen in het bloed, waarbij een nog specifiekere methode is ontwikkeld. Nog meer mogelijkheden voor het in kaart brengen van een (omgevings) allergie bij de hond. 

DETECTIVE

Eén van mijn favoriete televisie programma's is Wheeler dealers. Dit is een programma waarin een oude auto gekocht, gerepareerd en opgeknapt wordt om vervolgens weer te verkopen. Het is leuk om monteur Edd China als een ware professional aan de gang te zien. Waarom doet de motor het niet? Hij legt de stappen uit die hij neemt om zo snel mogelijk en met zo min mogelijk kosten tot een diagnose te komen.

Het laatste stukje

Het in laten slapen van huisdieren, het is helaas een belangrijk onderdeel van ons werk. We zijn dierenartsen, en maken onze patiënten het allerliefst beter, maar wanneer dit niet meer mogelijk is, is in laten slapen de beste keus, wat we vervolgens met alle rust en liefde doen.

In sommige gevallen is het erg duidelijk dat het, het allerbest is om een dier in te laten slapen. Als er geen enkel uitzicht meer is op verbetering, en een beestje lijdt, dan kun je niet anders. Vaak is het een lange weg, waarin een eigenaar langzaam richting de beslissing groeit, en soms gaat dit snel.

Logeren

Wie gaat voor je huisdieren zorgen als je een weekend weg wil of op vakantie gaat? Dieren meenemen is leuk en waardevol, maar past soms niet bij de bestemming.

Voor katten is het vaak het beste om ze thuis te laten, maar er moet dan natuurlijk wel een lieve oppas zijn die eten en aandacht geeft. Bij konijnen en knagers gaan ze vaak mee in de kooi met een klasgenoot.

Joep

17 maart is hij 10 geworden, onze labrador Joep. Al is er over die datum elk jaar weer verwarring. Was het nou de 17e, of toch de 18e? Het is voorgekomen dat we zijn verjaardag op de verkeerde dag gevierd hebben. Voor Joep maakt het weinig uit. Zolang er wat lekkers tevoorschijn komt, is hij intens tevreden. 

Zomaar een dag

Iets voor 8.00 uur maandagochtend.. Ik fiets de oprit van de kliniek op, er staat al een auto. Een spoedgeval?
Het blijken de eigenaren van een hondje dat voor een gebitsbehandeling komt. Spannend voor de eigenaren, het hondje heeft een hartruisje en is al op leeftijd. Het hondje wordt opgenomen.

Quarantaine

Ook ons is het niet bespaard gebleven: quarantaine.
Mijn man hoestte een beetje en omdat onze dochter op vakantie ging met wat vrienden besloten we te gaan testen.
Tot grote schrik bleek hij positief te zijn op de corona zelftest. Met mondkapje op en handschoenen aan besloot ik vanaf grote afstand de test te herhalen. Helaas weer positief. Natuurlijk maakte hij direct een afspraak bij de GGD en gingen wij in quarantaine. De vakantie van Kiki ging niet door en ik kon niet werken in de kliniek.

Blaffende honden

Met de herfstvakantie zijn we naar het heerlijke huis van vrienden in de Franse Ardennen gegaan. Behalve wat schoonmaken en de tuin onderhouden is er weinig te beleven in het dorp. Er is geen WIFI, geen televisie en er zijn geen winkels. Het eerste brood is te koop na 10 minuten rijden.

Vakantie

Onze vakantie naar Baskenland ging niet door. Voornaamste reden was natuurlijk het virus wat ons allen bezighoudt. 

De andere was Joep, onze oudste hond; hem kunnen we niet meer bij anderen onderbrengen. De laatste keer heeft hij bij mijn assistente Laura gelogeerd. Dit heeft haar haar nachtrust en bijna haar huwelijk gekost.

Pagina's

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.

Abonneren op RSS-blogs