Vakantie

Vakantie, gelukkig is het bijna zo ver. Hoe leuk ik mijn werk ook vind, de laatste loodjes wegen het zwaarst. Het zijn drukke dagen in de kliniek. Vlak voor een vakantie hoor ik vaak van een eigenaar 'maar we vertrekken wel over twee dagen op vakantie'. Wanneer een dier vlak voor de vakantie ziek wordt kan dat een eigenaar veel stress geven. Aan ons de taak nog een tandje bij te zetten om toch snel tot een diagnose te komen, en hun dier weer beter te maken. In deze drukke tijd een heerlijk vooruitzicht voor mij om lekker met Laurens en Steff naar de zon te vertrekken.
 

Dit jaar gaan we voor het eerst met de auto naar Frankrijk. Eerst gaan we naar Parijs, dan naar midden Frankrijk en daarna nog een week in de Vogezen. We kijken er enorm naar uit. Voor onze hond Joep en twee katten Pien en Eek hebben we gelukkig fijne oplossingen gevonden. De katten krijgen eten van mijn schoonmoeder die om de hoek woont, en elke dag lekker met ze komt knuffelen. Joep gaat naar mijn ouders, waar hij een ware vakantie beleeft. Daarna gaat hij ook nog naar de fijne opvang waar hij ook 1 keer per week heen gaat, en waar hij dag en nacht helemaal op zijn gemak is. Een erg prettig idee dat je dieren zo goed verzorgd worden.

Af en toe weten ze je op je vakantie toch nog redelijk wat stress te geven. Pien is een kat die in de zomer heel veel buiten is. Ze slaapt vaak zelfs buiten, en komt dan af en toe een hapje eten halen. En uiteraard niet op de momenten dat mijn schoonmoeder langskomt. Afgelopen jaar waren we op vakantie in Spanje. Pien was toen al enkele dagen niet gezien, en we werden toen toch wel erg ongerust. Aan mijn lieve schoonmoeder de taak dat aan ons te vertellen. Ze had al 'Pien' roepend door de buurt gelopen, helaas zonder resultaat. Het blijft een kat. 

Met aanwijzingen van ons, een oude telefoon en een babyfoon-app heeft mijn schoonmoeder toen een camera op de etensbakjes kunnen richten. Inmiddels had ik al een oproep in de buurt-groep op Facebook gedaan. Alles gaat op zo'n moment door je heen. Wat een zorgen hebben we ons gemaakt. Elke keer dat er beweging was, kregen we een melding. We kwamen er achter dat Eek wel heel erg vaak een klein hapje kwam halen. En uiteindelijk kwam na 20 keer Eek, gelukkig ook Pien weer langs. Wat waren we opgelucht. 

Dit jaar installeren we de telefoon met babyfoon app direct maar. 

Fijne vakantie!

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.