In voor en tegenspoed

We lucky one’s!
Als hondenbezetters zijn we de laatste weken toch maar mooi enorme bofkonten geweest. Even een wandelingetje na negenen naar de buurtjes voor een praatje, gewoon ’s avonds genieten van de prachtige binnenstad zonder mensen, slechts omringd door een wereld van mooie plaatjes.

Ik hou me gewoon aan de negen uur regel, mijn karakter kan dan ook goed met de avondklok omgaan. Maar zoals onze dochter zei, “we hadden met onze drie malle snuiters gewoon een honden verhuurbedrijf kunnen beginnen”.

De vraag naar puppy’s en honden is enorm. Ik begrijp dat ook heel goed. Voor ons zijn de hondjes nu meer dan ooit een wezenlijk onderdeel van ons sociale leven. Mijn partner loopt om de haverklap met de ‘kinders’ even een blokje om, gewoon om er even ‘uit’ te zijn.

Het is grappig om te horen dat er vaste uitlaat momenten zijn waarbij er op gepaste afstand gesocialiseerd wordt, ja tussen mensen dus!

We zijn binnen het gezin nogal streng met alle maatregelen. Als een van ons ziek wordt, heeft dat een grote impact op ons, de praktijk, mijn partners werk en vooral de zorg voor onze patiënten. Zo zie je maar weer wat een vooruitziende blik alle huisdierenfans hebben, we genieten van ze in tijden van voor en tegenspoed!

Onze honden zijn nog nooit zoveel uitgelaten en geknuffeld. Ook onze kat lijkt nog socialer geworden dan ze al was. Thuis is een grote knuffelmand geworden, en onze viervoeters zijn de reden om toch in beweging te blijven! We kunnen dus rustig zeggen dat het hebben van een huisdier een helende mentale en fysieke  werking heeft! Dus ik zeg: lang leve onze viervoeters, ze zijn onze redding in bange dagen!

Met vriendelijke groet,

Jan Willem Baljet

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.