Koala

Wist je dat....

Koala's hun eigen ontlasting voeren aan hun kinderen. In deze ontlasting zitten belangrijke bacteriën die de darmen van de baby's voorbereiden op de vertering van eucalyptus bladeren.

Eten doen ze dagelijks ongeveer in 4 uur. De overige 20 uur vullen ze bijna geheel met slapen en doezelen in de bomen.

Een zilverharige vrouwtjeskoala staat op het punt om een babykoala ter wereld te brengen. Het kleine wezen dat uit haar geboortekanaal te voorschijn komt, lijkt nauwelijks op een harige koala die hij zal worden. Hij is niet groter dan een bruine boon. Hij is kaal doof en kan niet zien. Hij kruipt bijna niet maar hij zal wel moeten als hij wil overleven. De eerste 5 min. na zijn geboorte zijn misschien wel de belangrijkste uit zijn leven. Hij moet over zijn moeders buik naar haar buidel zien te kruipen. Als hij er niet in slaagt om de buidel te bereiken, dan zal hij het niet overleven.

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.