Logeren

Wie gaat voor je huisdieren zorgen als je een weekend weg wil of op vakantie gaat? Dieren meenemen is leuk en waardevol, maar past soms niet bij de bestemming.

Voor katten is het vaak het beste om ze thuis te laten, maar er moet dan natuurlijk wel een lieve oppas zijn die eten en aandacht geeft. Bij konijnen en knagers gaan ze vaak mee in de kooi met een klasgenoot.

Honden kan je lastig alleen thuis laten. Een oppas in huis is het beste, maar diegene moet je wel kunnen vertrouwen en blijkt vaak lastiger te vinden dan je soms denkt. Logeren bij een bekende is een alternatief. Oma’s en opa’s zijn vaak een prima oplossing. En er zijn trouwens ook hele goeie dierenhotels waar je viervoeters prima onderdak krijgen en met liefde worden opgevangen.

Wij hebben het grote geluk dat de huisdieren meestal bij 1 van de assistenten of bij vriendinnen mogen logeren. Natuurlijk kiezen we dan bij wie ze het beste passen en dan nog is het soms best spannend, zekers met de alweer 18 jarige Joep of onze ADHD mopshond die soms een beetje veel kan zijn. Border Pippin logeert eigenlijk altijd bij onze vriendinnen Marie Louise en Cyria. Omgekeerd komen hun honden Luca en Izzy dan weer bij ons logeren. Natuurlijk is dit een liefdevolle en makkelijke oplossing.

Deze week passen wij op Luca en Izzy. Ze gaan heel goed met onze eigen honden (Pippin, Marie en Joep). Het is allemaal erg gezellig. Iedere dag moet ik 3 regels en 1 foto appen hoe het met ze gaat. Een kleine moeite, lijkt het. Totdat ze ontdekken dat ze ook naar boven kunnen en ‘gezellig” kunnen komen buurten. Afgelopen weekend vonden ze om 7 uur dat we wel lang genoeg in bed hadden gelegen. Ze draaide onrustig rond in de slaapkamer en mijn partner kreeg een natte lik in zijn gezicht. Ondank onze poging om ze duidelijk te maken dat ze niet echt welkom waren, trokken ze duidelijk hun eigen plan. Vanmorgen werd ik dan ook wakker met 5 honden in ons bed, en mijn partner in de logeerkamer. Het is wonderlijk dat ik niets van hun gemerkt heb. Maar ach het is nog maar een paar nachtjes, en vanavond de deur van de huiskamer dicht.

Vijf honden tegelijk uitlaten is een hele uitdaging, maar hoewel soms met frustratie, lukt dat ook aardig!  Het blijven wel rondjes of ronden in de buurt, want na een poging met 5 honden in de auto, realiseerde ik me dat het wel erg veel was, de kudde slaat in de auto totaal op hol en springen van achterbak rechtstreek op de voorstoel, waardoor ik dat avontuur niet aan durf te gaan, en eerlijk gezegd net iets te zuinig ben op de bekleding. Plezier hebben we toch wel al is het soms net een ondeugend klasje. Mijn respect voor onze uitlaatservice vriendin Simone wordt steeds groter!

Met vriendelijke groet,

Jan Willem Baljet

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.