Quarantaine

Ook ons is het niet bespaard gebleven: quarantaine.
Mijn man hoestte een beetje en omdat onze dochter op vakantie ging met wat vrienden besloten we te gaan testen.
Tot grote schrik bleek hij positief te zijn op de corona zelftest. Met mondkapje op en handschoenen aan besloot ik vanaf grote afstand de test te herhalen. Helaas weer positief. Natuurlijk maakte hij direct een afspraak bij de GGD en gingen wij in quarantaine. De vakantie van Kiki ging niet door en ik kon niet werken in de kliniek.

Gelukkig wonen wij ruim en kon hij in een aparte slaapkamer bivakkeren. Deurklinken en lichtknopjes werden gedesinfecteerd. Wij brachten eten en drinken tot aan de kamerdeur. Daarna kloppen op de deur om hem zijn rantsoen binnen te laten halen. Hij voelde zich gelukkig niet ziek en kon wel thuiswerken, maar hij was wel eenzaam en dus ongelukkig. Al vanaf het eerste uur van zijn eenzame opsluiting stonden onze 3 honden en de poes voor zijn deur. Niets is immers zo leuk voor hun als een zieke huisgenoot! Lekker met zijn allen in bed en veel aandacht.

We hebben dit ruim een dag kunnen volhouden. Vooral hond Marie kon de spanning en gemis niet meer aan. Blaffend en jankend begon ze zichzelf door de deur heen te graven. Aan de andere kant van de deur was het evenmin fraai. Wij waren harteloos en koud. Zowel voor haar als voor haar favoriete baas waren het moeilijke uren. Uiteindelijk hebben we haar maar naar binnen gelaten. Marie moest natuurlijk wel naar buiten. We hebben gelukkig een tuin en een honden uitlaat service, maar hoe desinfecteer je een hond of een kat? Natuurlijk wordt er gelikt, gehoest en geniest. Ik denk niet dat er oplossingen voor zijn anders dan je niet laten likken en je handen wassen en desinfecteren.

We hebben het doorstaan! Kiki en ik hebben geen corona gekregen. Onze relatie heeft het overleefd en de hondjes en de poes hadden de tijd van hun leven. Omgekeerd hebben zij ons gered door een lastige tijd. Eigenlijk zijn alle huisdieren hulpdieren.

Met vriendelijke groet,
Jan Willem Baljet

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.