De kattenmand

Ik ben altijd onder de indruk dat het klanten toch weer lukt om hun kat in een mand naar ons toe te brengen. Voor een kat is het transport per fiets of auto bijna nooit leuk en eigenlijk altijd volgt er een spannend bezoek aan een dierenarts, trimsalon of pension. De mand wordt vaak in de garage of schuur bewaard totdat ‘de’ dag komt. Hij is soms vies en in het slechtste geval is er door een buurtkat tegenaan geplast. Katten worden gelokt met brokjes en blikvoer. Ze eten er meestal niet van, maar het blikvoer smeren ze wel vaak in het rond. Vaak plassen of poepen ze, uit stress, in de mand. Leg daarom altijd een handdoek of een incontinentiemat onderin.
Tips kunt u vinden op onze website.

Dierenarts aan huis is ook een optie, maar het kost veel tijd, is niet altijd mogelijk en goed onderzoek en bloedafname is vaak erg lastig.
Veel mensen komen naar de praktijk op de fiets of lopend. Ik denk dat draagtassen (op rug of met een draagriem) het meest diervriendelijk zijn. Rieten mandjes zien er leuk uit, maar zijn niet schoon te maken en jouw kat wil er niet uit (zeker niet uit de iglo’s). De plastic bovenladers zijn prima, goed schoon te maken, maar hobbelend in de fietsmand geven ze veel stress.
Ik ben blij dat ik bij mijn werk woon en dat mijn assistentes Poppy (onze kat) goed kunnen hanteren.
Zelf begin ik er niet meer aan.

Met vriendelijke groet, Jan Willem Baljet  
 

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.