Verwachtingen

Het is mij altijd opgevallen dat de karakterbeschrijvingen van onze huisdieren in boeken en op internet vaak niet helemaal kloppen met de realiteit. Deels komt dit, volgens mij, doordat de teksten geschreven worden door liefhebbers van het ras. Ook wordt er veel van elkaar gekopieerd en worden teksten vertaald van teksten uit het buitenland. De populatie Teckels in Nederland is totaal anders dan de Teckels in de Verenigde Staten.

Zelf ben ik hier ook ingetuind. Bij de keuze van een eenden ras heb ik mij laten leiden door beschrijvingen en leuke filmpjes op internet.

Onze Indische loopeenden worden in Engeland “the Gardeners friends” genoemd. Dat klonk erg goed. We hadden een mooie tuin met gras en veel groen. Veel naaktslakken, mieren en ander ongedierte. Ideaal stond op internet. Loopeenden eten alleen onkruid en ze houden al het ongedierte weg, stond er te lezen.

Het klopt: we hebben geen ongedierte meer. Er worden zelfs vele gaten geboord met de snavel in ons gazon, op zoek naar regenwormen. Rest natuurlijk een soort sompig, grasachtig maanlandschap. Helaas weten ze ook het niet verschil tussen het onkruid en de planten die moeten blijven. Het laatste is natuurlijk ook te stom om te bedenken dat ze dat wel zouden kunnen. Ze eten immers wat ze lekker vinden. Is dat mijn dierbare Hosta, dan moet die (wij) het bezuren.

indische-loopeenden

Toch zou ik Lola, Bunten, Daffy, Becky en Marvin niet meer willen missen. Ze zijn levendig en erg grappig. We moeten gewoon onze verwachtingen wat bijstellen.

Mocht u in de komende tijd uw tuin opnieuw willen richten, dan heb ik 5 “Gardeners friends” klaarstaan die graag het sloopwerk op zich willen nemen.
 

Met vriendelijke groet,

Jan Willem Baljet

 

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.