Schaamte?

Huisdieren hebben geslachtsorganen, denken aan sex en hebben de behoefte zich voort te planten.
De ene eigenaar kan enthousiast vertellen over een gecastreerde kater die elke avond zijn knuffel aan het dekken is voor het slapen gaan, de ander wikkelt een probleem in een vage mist.

Vorige maand las ik in de agenda bij een gemaakte afspraak: jeuk aan het fundament. Ik weet inmiddels dat als ik een woord niet ken ik het beste aan de achterkant kan gaan zoeken.

Af en toe krijgen we zeer ongeruste eigenaren op het spreekuur die denken dat hun jonge reu 2 symmetrische tumoren heeft aan zijn penis. Natuurlijk zijn ze gerust gesteld na de mededeling dat dit een erectie is. Vooral als je gaat voelen of ze er nog zitten vind je ze meestal wel na een halve minuut.
Ook vrouwelijke dieren kunnen dingen markeren met urine en andere huisdieren en objecten berijden. Het zijn allemaal problemen waar wij geen blad meer voor de mond bij nemen en waar wij u graag mee helpen, net als onze para-veterinair-assistenten, want ook zij zijn immers door de wol geverfd.

Drs. J.W. Baljet

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.