Puppykeuze

Al een tijdje loop ik met de gedachte dat het misschien wel tijd wordt om een nieuw hondje aan te schaffen. Onze hond Vlieg is ruim 2 jaar geleden overleden. Muis, onze Jack Russell, heeft daar geen traan om gelaten, dus ik weet niet of zij wel staat te springen om een nieuwe huisgenoot.

Wel is een nieuwe hond leuk voor onszelf en natuurlijk in het bijzonder voor onze dochter Kiki. Kiki vraagt immers al heel lang om een puppy. Ze knipt plaatjes uit tijdschriften en geeft met stickers aan in boeken welke honden ze leuk vindt

Voor mij is het belangrijk dat we een hond kiezen die bij ons gezin past. We wonen in de stad en hebben geen tijd om iedere dag uren te lopen. Bovendien wil ik graag een kleinere hond die kan trappen lopen, door het kattenluik kan en waar Kiki niet door omver getrokken kan worden. Ik besloot samen met Kiki een honden boek door te gaan bladeren en een lijstje te maken van onze favoriete rassen. We spraken af dat de hond klein moest zijn, van een gezond ras, speels en met een vriendelijk karakter. Ik voegde eraan toe dat ik het er ook met onze gedragsdeskundige Marie Louise van Gastel over zou hebben.

Van alles passeerde de revue, waarbij de discussies af en toe hoog opliepen. Ik weet dat een Landseer of Sint-Bernard nooit door ons kattenluik gaat passen. Om verschillende redenen vielen ook een Border Collie, Chow-Chow en Chihuahua af.

Uiteindelijk is onze lijst geworden: Shih tzu, Border terriër, Maltezer, Norfolk terriër of Tibetaanse Spaniël. Hiernaast is een leuke kruising ook een mogelijkheid, maar die moeten we dan wel tegen komen.

Bij de keuze van een huisdier is het verstandig om niet over één nacht ijs te gaan en goed te bedenken wat past bij je leefomstandigheden. Wij gaan er nog even over nadenken en misschien kom ik in een volgende nieuwsbrief wel met vreugdevolle mededeling.

 

Voor iedereen wens ik dat 2013 een mooi jaar zal worden.

Met vriendelijke groet,

Drs. J.W. Baljet

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.