Naamkeuze

In de eerste nieuwsbrief van dit jaar vertelde ik u al dat we van plan zijn een nieuw hondje aan te schaffen. Niets is nog zeker, maar inmiddels is er wel een nestje geboren en misschien komen we in aanmerking voor 1 van de pupjes. Kiki (onze dochter) heeft het over niets anders meer. Sinds de logeerpartij van Binky vorig jaar weet ze dat hondjes voor kinderen erg leuk kunnen zijn. Met Binky onderhoudt ze trouwens nog steeds nauw contact. Regelmatig stuurt ze hem brieven en krijgt ook brieven terug.

Ik hoor u al denken: en Muis dan? Muis is voor ons erg leuk, maar Muis wil niet veel met Kiki. Muis wil alleen wandelen als zij dat zelf wil. Als ze niet wil gaat ze op haar rug liggen. Ballen wil ze wel, maar daarin is ze dan ook erg fanatiek. De bal afgeven blijft lastig.

Nu onze nieuwe pup steeds dichterbij komt beginnen we ook al na te denken over eventuele namen. Het wordt sowieso een teefje. Kiki heeft inmiddels hele lijsten met namen. Hieronder tegenwoordig veelvoorkomende namen als Bink, Luna, en Amber maar ook hele bijzondere (Tsjutiwapala). Regelmatig kom ik dieren in de praktijk tegen met vreemde namen. Als ik dan vraag wie die naam verzonnen heeft krijg ik steevast als antwoord: “de kinderen”. Ik vind ook dat Kiki de naam mag uitzoeken, maar we zijn dit wel een beetje aan het sturen. Want haar laatst verzonnen favoriete honden naam Regenboogje-Glinsterboogje roept niet bepaald lekker in het Groenendaalse bos. Voor mij hoeft een naam niet uniek te zijn. In onze praktijk zijn er in totaal 3 honden die Muis heten. Max is de meest voorkomende naam (180x). Gister kwam ze met Rakker waarschijnlijk door de nieuwe release van Lady en de Vagebond. Rakker staat trouwens met 39x ook hoog in de hitlijst.

Gelukkig hebben we nog even tijd.

 

Met vriendelijke groet,

Drs J.W. Baljet

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.