Mail problemen

Af en toe komt het voor. Wij kunnen geen mail versturen of krijgen het niet verstuurd. Doet het internet het wel? Vaak is het een probleem bij onze “provider” en is alles in 1 telefoontje opgelost.
Twee weken geleden ging ik met de hondjes uit in het Kenaupark voor hun late avond wandeling. Meestal lopen we hetzelfde rondje, want onze oudste Muis is dat zo gewend. Doof en een minder goed zicht vraagt om niet teveel verandering in onze vaste patronen. Dit houdt ook in: altijd tegen dezelfde boom plassen. Natuurlijk doen de jongens Joep en Bink dat het meest. Het plassen gaat vooral over communicatie. PeeMail noemen we dit. Het is een oud communicatie systeem tussen honden, waarvoor geen fysiek contact of internet nodig is. Het vertelt andere honden: Ik ben hier geweest, dit is mijn park.
Joep liep tijdens de ronde voorop, langs alle bomen. Hij schrok zich rot toen bleek dat één van zijn favoriete providers (=boom) weggehaald bleek te zijn. Met zijn vijven keken we vol verbazing naar het gapende gat.

Kenaupark
Thuisgekomen begon ik direct op te zoeken wat er aan de hand was. Aan de wegen rond het park wordt gewerkt. Een nieuw riool en een betere straatinrichting (met behoud van het monumentale karakter) is het plan. De aannemer heeft voor ons een app gemaakt genaamd “Kenaupark”. Hierop is te vinden waarmee ze bezig zijn, wat afgesloten is en hoelang het gaat duren. Onder het kopje foto’s vond ik het antwoord op onze vraag. Enkele bomen krijgen een nieuwe plek in Haarlem en werden vakkundig opgehesen en vervoerd. Ik heb de hondjes de foto’s maar niet laten zien.
Zodra ik weet waar de bomen komen te staan gaan we ze misschien een keer bezoeken, om onze resterende PeeMail op te halen.

Met vriendelijke groet,
Jan Willem Baljet

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.