Klein paradijs!

Speciaal voor iedereen die het nog niet weet! We hebben gezinsuitbreiding. Buiten ons “gekozen” kroost met als eerste natuurlijk onze dochter, onze honden Muis en Pippin, poes Poppy, ongeveer zo’n 50 Koi karpers en een prachtige albino steur (Slatan), natuurlijk onze adoptiehonden Binky en Joep en nu als completering van onze menagerie 5 Indische loopeenden (Bunten, Daffy, Becky, Marvin en Lola). Als kersen op de taart ook nog 2 Franse hangoorkonijnen (Flappie en Bobbie). 

loopeenden

Waarom? Gewoon omdat we het heel leuk vinden om net te doen alsof we op het platteland wonen, zoals Marie-Antoinette in haar petite Hameau. Natuurlijk was het weer spannend hoe alles op elkaar zou reageren. Vooral de reactie van de honden op de konijntjes was een aandachtspunt. In de duinen is onze Border terriër Pippin niet te houden, dus dat was spannend!

Het gaat wonderwel goed. Pippin is gefixeerd op de nijntjes en rent vrolijk achter ze aan. In het begin corrigeerde ik haar, maar nu blijkt dat de konijnen haar uitdagen en als een stelletje clowns op haar afspringen. Alhoewel Flappie en Bobbie een paar weken geleden even ruzie hadden, door de hormonen van hun vroege puberteit, zijn ze via een simpele ingreep weer dikke maatjes.

Op de BBC zag ik een programma waar Bordercollies i.p.v. van schapen, loopeenden dreven. Dat niet alleen honden dit kunnen bewijzen onze konijnen. Meerdere keren per dag drijven ze de eenden hun nachthok in en weten ze hen van en naar hun vijvertje en etensbak te sturen. 

Als het zonnetje schijnt en ik met mijn gezin en vrienden in de tuin zit, voel ik mij de koning te rijk. Kind in de hangmat, poes spelend in het gras, honden ravottend en struinend door de border, eenden snaterend op slakkenjacht en twee konijnen in de verwoeste moestuin kauwend op de basilicum. 

 

Met vriendelijke groet,

Jan Willem Baljet

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.