Kaalgevreten paradijs

Volgens mij heb ik al vele malen verteld dat ik een grote liefde voor konijnen heb opgevat. En buiten dat ze de tuin nu zeer onderhoudsvriendelijk hebben gemaakt (elke sierplant is tot en met de wortel weg geknaagd), zijn het ongelofelijk dankbare tuinbewoners die elke ochtend enthousiast komen aangesprongen, bedelend om een stukje peer of een vers blaadje lof.

Onze assistente vertelde dat een vriendin van haar Vlaamse reuzen heeft en dat daar regelmatig nieuwe nestjes van kwamen. Mochten we geïnteresseerd zijn dan…… .
In het familieoverleg werd sceptisch gereageerd; de tuin en met name de voormalige plantenpracht waren vooral de trots van mijn partner. Ik zag de lichte paniek in zijn ogen, ‘nog meer verwoesting’. Tot mijn verbazing zei hij niet veel later: ‘ach ja, hoe meer zielen’. Eigenlijk waren we na een paar weken alweer vergeten dat we er überhaupt over hadden nagedacht. Ze liep haar laatste dag voor het zwangerschapsverlof in de kliniek en die werd afgesloten met taart.

De week erop stond er een afspraak in de agenda voor de kat van onze assistente en dus zagen we elkaar toch nog even. In een kattenmand zat zeker een dier, maar duidelijk geen kat. Uit de mand kroop een schattig klein konijnenmeisje met grote, nee dat is een understatement, gewoon reusachtige oren. “Van mij voor jou”, zei ze.

vlaamse-reus-Vlinder

Ik had dus al verteld dat ik een grote liefde voor konijnen heb opgevat! Meteen was ik verkocht. De naamgeving heb ik overgelaten aan mijn partner, een fotootje via de WhatsApp gaf meteen inspiratie. Dombo werd het niet, dat is te negatief. Vlinder is het geworden en het klopt. Als ze half verborgen in het stro ligt is het net alsof er een enorme vlinder zit. Ook Vlinder was na een paar verlegen dagen helemaal opgenomen in onze ark.

Pippin (Border Terriër) is weer dolblij met een konijn waar ze achter aan kan rennen, Poppy (poes) heeft een nieuwe vriendin om haar mateloze kopjes-geven te bevredigen. En de familie Baljet heeft een nieuwe, welkome bewoonster in de achtertuin. Zo wordt onze kaalgevreten achtertuin steeds meer een klein paradijs.

N.B. Er zijn kippen op komst!

Met vriendelijke groet,

Jan Willem Baljet

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.