De opname

We hebben twee “opnames”. De ene is voor zieke dieren en de andere voor huisdieren die voor een poliklinische ingreep komen. Voor de gasten is het vaak een hoop stress, maar we proberen ze altijd zo veel mogelijk te verwennen.

Eén van onze assistentes is continu bezig met onze opname patiënten. Om het leuker en ontspannener voor ze te maken tussen het gepiep van de infuuspompen door, worden ze veel geknuffeld en mogen ze kiezen uit de verschillende soorten voer. We geven ze speeltjes voor de afleiding en zorgen dat ze lekker warm blijven. Wat betreft dit laatste heb ik voor kleinere dieren een tip:

SnuggleSafe. Zoekt u die maar eens op internet. Vijf minuten in de magnetron en hij geeft 10 uur warmte af, je merkt dat de patiëntjes (uw huisdier) het heerlijk vinden. Als uw huisdier moet overblijven houd ik ze na sluitingstijd in de gaten. Bij dieren die een infuus krijgen is het natuurlijk nodig om dit af en toe te controleren.

opname-konijn

Honden moeten voor het slapen even uitgelaten worden en soms moeten ze ‘s avonds nog medicijnen toegediend krijgen. Maar ook om gewoon even tegen ze te praten en te laten merken dat er iemand is. Af en toe laat ik een patiënt die wat langer moet blijven in onze woonkamer, onder voorwaarde dat ze aardig zijn voor onze eigen huisdieren en onze dochter Kiki. Het leuke is wel dat je een grotere band krijgt met dieren die langer blijven en ook met hun “baasjes” die het vaak erg weten te waarderen.

Met vriendelijke groet,
Jan Willem Baljet

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.