Coolejoelendejoep

Soms zijn er van die beestenproblemen waarvan je niet weet wat je er mee moet.

Wij hebben er op dit moment twee.

De vijver is lek en ondanks de zachte winter heeft het vijverfolie na 35 jaar bedacht dat het genoeg weerstand heeft geboden en zich gewonnen geeft aan de elementen.
Was het gewoon een siervijver met waterlelies, wat kikkertjes en een verdwaalde salamander dan zou de paniek niet zo groot zijn. Aangezien het grootste deel van onze menagerie bestaat uit de collectie Koikarpers en gedoneerde goudvissen is de noodzaak voor een oplossing echter heel groot. Want hoewel de meeste mensen zich wellicht niet kunnen voorstellen dat je gehecht kan zijn aan een vis, zijn wij dat wel.

Toen Kiki klein was zwom ze graag tussen de vissen. Het leuke is dat de Koi’s op een bepaalde manier mensen lijken te herkennen. Als één van ons naar de vijver loopt komen de vissen meteen onze kant op zwemmen en laten zich rustig beetpakken en aaien, terwijl ze bij vreemde voetstappen niet reageren of onderduiken. Kortom ze maken deel uit van de familie.

Het vijver probleem is natuurlijk op te lossen, de offertes voor een stevige vijverbak zijn opgevraagd en desnoods moet er een tijdelijke logeerbak worden geregeld, dat komt echt wel goed.

Beestenprobleem 2 is echter van een andere aard.

Onze Joep is langzamerhand bijna doof en begint steeds blinder te worden. Op zich is dat geen probleem want Joep is de leukste, vrolijkste en coolste stuiterbal die ik ken. Niet (kunnen) luisteren en continu situaties verkeerd inschatten met rondvliegend serviesgoed en etenswaar als gevolg wordt meteen vergeven.
Wat alleen erg lastig is, is dat Joep heeft besloten om ons vanaf zo’n uur of vijf in de ochtend wakker te blaffen. Daar waar het begint met een blafje eindigt het in een aaneengeschakeld joelen. Waarschijnlijk komt het voort uit desoriëntatie en onzekerheid.
Het is een probleem wat je vaker tegenkomt bij dove honden. Gelukkig hebben de buren ons verzekerd dat ze er geen last van hebben, maar wij beginnen er ietwat vermoeid door te raken, zeker in het weekend.

Natuurlijk weet ik waar dit in eindigt, en dat is dat Joep een upgrade krijgt naar de slaapkamer, maar of dat veel rust gaat geven betwijfel ik.

Met vriendelijke groet,

Jan Willem Baljet

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.