Waarom uw kat laten trimmen?

Er zijn verschillende redenen waarom u ervoor zou kunnen kiezen om uw kat naar een trimsalon te brengen voor professionele vachtverzorging. Hier zijn enkele veel voorkomende redenen:

Lange of dikke vacht

Sommige kattenrassen hebben van nature een lange of dikke vacht die vatbaar is voor klitten en vervilting. Voorbeelden hiervan zijn Perzische katten, Maine Coons en Ragdolls. Onze katten trimster kan helpen bij het regelmatig onderhouden en verzorgen van deze vachten, waardoor klitten worden voorkomen en de vacht gezond blijft. Maar ook kortharige katten kunnen een dikke en lastige vacht hebben en hierdoor klitten en zelf vervilting krijgen.

Klitten en vervilting

Als uw kat last heeft van klitten of een vervilte vacht die u niet zelf kunt verwijderen, kan onze katten trimster uitkomst bieden. Zij is een professionele trimster en heeft veel ervaring met het veilig verwijderen van klitten zonder de huid van de kat te beschadigen.

Verharing

Tijdens het rui-seizoen (voorjaar en najaar) kunnen sommige katten veel haar verliezen, wat u overal in huis terug vindt. Regelmatig trimmen kan helpen om overtollig haar te verwijderen en het verharen onder controle te houden.

Medische redenen

In sommige gevallen kan het nodig zijn om uw kat naar een trimsalon te brengen vanwege medische redenen. Bijvoorbeeld als de kat huidproblemen heeft en het nodig is om bepaalde delen van de vacht te scheren om medicatie toe te dienen of wonden te behandelen.

Gemak

Niet alle katten vinden het prettig om thuis geborsteld of verzorgd te worden. Een trimsalon is vaak uitgerust met speciale voorzieningen en getraind personeel om de ervaring voor uw kat zo aangenaam en stressvrij mogelijk te maken.

Professioneel advies

Bij ons in de trimsalon hebben we een gediplomeerde trimster met veel ervaring met verschillende kattenrassen en vachttypes. Zij kunt u advies geven over de beste verzorging en onderhoud van de vacht van uw kat.

Niet alle katten hoeven door een trimster getrimd te worden. Veel katten kunnen goed verzorgd worden met regelmatig borstelen thuis. Als u twijfelt of uw kat naar een trimsalon moet, overleg danmet onze trimster om te bepalen wat het beste is voor de gezondheid en het welzijn van uw kat.

kat trimmen

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.