Vaccin voor konijnen tegen dodelijke ziekte RHD2

Graag maken we u attent op het feit dat er in Nederland regelmatig uitbraken voorkomen van Myxomatose, RHD1 en RHD2. Tegen deze ziekten kan preventief geënt worden.

Vaccinatie

U kunt uw konijn bij ons laten vaccineren tegen RHD2. Het gaat om een onderhuidse injectie met een geïnactiveerde vorm van de virusvariant. Na 7 dagen is de vaccinatie werkzaam. Wel is er een boostering (herhaling van de vaccinatie) nodig na 6 weken. Het vaccin geeft na twee maal gevaccineerd te hebben bescherming voor 1 jaar. De RHD2 vaccinatie mag gegeven worden in combinatie met het Myxo-RHD vaccin (vaccin tegen myxomatose en RHD, welke we al jaren gebruiken).

Het vaccin

Het RHD2 vaccin is beschikbaar in flacons van 50 doseringen en de houdbaarheid van een flacon is slechts 8 uur, vandaar dat we een speciaal spreekuur hebben gepland om de konijnen te kunnen vaccineren tegen RHD2.

Bijwerkingen

Er zijn (nog) geen bijwerkingen of nadelige effecten bekend.

Afspraak maken

Wilt u uw konijn laten vaccineren dan kunt u telefonisch een afspraak maken voor
maandag 20 maart in de middag of avond. Komt deze dag u niet uit, vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Konijnen die vorig jaar al gevaccineerd zijn tegen RHD2, hoeven nu maar 1 keer gevaccineerd te worden, dit is ook mogelijk op maandag 30 maart.

Kosten

RHD2: €25,00 en een volgend konijn €20,00
Nobivac Myxo en RHD1: €35,00 en een volgend konijn €26,95
Booster RHD2 na 6 weken: €17,50

Wilt u de nobivac Myxo, RHD1 en de RHD2 vaccinaties in een keer geven dan zijn de kosten op de speciale dagen €40,00 per konijn.

Indien u nog vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen! Zie ook onze website voor meer informatie.

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.