Trimmen van uw hond

Op dit moment is het vanwege het corona virus niet mogelijk om uw dier bij ons te laten trimmen.

Trimmen hond

Met trimmen wordt bedoelt, het borstelen, kammen, ontklitten, knippen, effileren, plukken, scheren, uitdunnen, ontwollen, wassen en föhnen van de vacht in het door u gewenste model of volgens de rasstandaard. De oude vacht wordt hierbij verwijderd zodat de nieuwe vacht zonder belemmering kan groeien. Voor bijna iedere hond is het van belang om regelmatig naar de trimmer te gaan. Daarnaast kunnen we de nagels knippen, oren reinigen en zo nodig de anaalklieren legen.

De vacht is de spiegel van de gezondheid van uw hond. De vachtverzorging is dan ook een belangrijk onderdeel van de totale verzorging van uw hond. Honden verzorgen hun vacht slechts gedeeltelijk zelf, het merendeel komt neer op de eigenaar of een deskundige, zoals de trimmer.

Waarom is vachtverzorging, trimmen zo belangrijk?

Door vervilting kan de hond last krijgen van huidaandoeningen. Ook raken honden vervuild als hun vacht niet goed verzorgd wordt.
Het is aan te raden om zo vroeg mogelijk te beginnen met de vachtverzorging. Hierdoor went uw hond aan het kammen, waardoor het in de toekomst voor beide een plezier blijft.

Voor alle honden een trimbeurt

In principe is een trimbeurt voor elke hond aan te raden, dus niet alleen voor de langharige. Kortharige rassen zijn ook goed te behandelen tegen bijvoorbeeld overmatig verharen. Trimmen is dus geen overbodige luxe!

Hoe vaak moet uw hond getrimd worden?

De frequentie is heel verschillend en afhankelijk van de vacht. Om u toch een idee te geven:

  • Poedelvachten: 4 - 8 maal per jaar.
  • Spaniëlvachten: 4 - 6 maal per jaar.
  • Ruwharige vachten: 2 - 4 maal per jaar. De meeste plukhonden zijn maar twee keer per jaar rijp om te plukken.

plukken-hond

Voor                                                                                Na

Hoe gaat het in zijn werk in onze trimsalon?

Naar gelang de hond zijn vachtsoort en model wordt hij helemaal geplukt, geschoren of geknipt. Daarna worden de haren op de voetjes en de nagels geknipt. De oren zullen we uitplukken en schoonmaken. Dan gaat de hond in bad. Plukhonden worden niet gewassen omdat hun poriën open staan na het plukken. Dit kan huidproblemen veroorzaken. Na het bad wordt de hond gedroogd en uitgeborsteld.

Welke honden behandelen wij in onze trimsalon?

In principe zijn alle kleine en middelgrote honden bij ons welkom. Voor grote honden hebben wij helaas niet alle faciliteiten. Neem gerust contact op met de kliniek als u meer informatie wilt hebben of een afspraak wil maken.

Ervaren trimster

De honden worden getrimd door een paraveterinair dierenartsassistente met een trimopleiding. Het grote voordeel is dat zij een medische achtergrond heeft en dat er ook altijd een dierenarts aanwezig is.

Alleen wassen

Heeft uw hond huidproblemen en moet hij gewassen worden met een speciale shampoo, of is het thuis heel lastig om uw hond te wassen? Neem gerust contact met ons op, wij doen het graag voor u.

Wat moet u voor de trim behandeling doen?

  • Geef uw hond geen eten vlak voordat hij naar onze kliniek komt.
  • De behandeling kan een aantal uren duren; daarom is het verstandig om uw hond goed uit te laten voordat u hem of haar naar ons brengt.
  • Probeer uw hond onderweg naar de trimsalon zo droog mogelijk te houden!
  • Begin zelf al zo vroeg mogelijk met borstelen, kammen, wassen en föhnen, liefst als de hond nog een pup is. Ook het aanraken van de voetjes of teentjes, de staart en de oren zorgt voor een soepelere gewenning in de toekomst.

 

trimmen-hond

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.