Penny Kieft

Hoi,

Ik wil mezelf graag voorstellen. Mijn naam is Penny Kieft-Schroder.

Sinds 2003 ben ik werkzaam bij de praktijk waar ik ook mijn opleiding tot paraveterinair dierenartsassistente heb gedaan en mijn diploma als kattengedragsdeskundige via Tinley heb behaald.

Naast de normale kliniek werkzaamheden en het kattengedrag trim ik ook katten op de praktijk. Iets wat ik ook echt heel leuk vind om te doen. Veel katten knappen zo op van een goede trimbeurt. Deze bezigheden zijn mede ontstaan uit mijn liefde voor katten en de vraag op de kliniek. Ik ben heel blij dat ik deze 3 dingen kan combineren, het werk blijft zo afwisselend en uitdagend. Wat ik leuk vind aan mijn werk als paraveternair is dat geen dag hetzelfde is. Soms is een dag vol met spoedgevallen, mooie operaties en soms gebeurt er niet zo veel. Dat houdt het spannend. Assisteren bij operaties vind ik zelf één van de leukste dingen op de kliniek zelf. Een operatie die mij erg is bij gebleven was een hernia diafragmatica (gescheurd middenrif) bij een kat die ik met Jan Willem mocht opereren. Ik werkte toen net een paar weken op de praktijk. Jan willem zei tijdens de operatie tegen mij, "als je daar kijkt dan zie je het hartje " dus dat deed ik en toen ik mijn vinger tegen de borstkas legde zag en voelde ik heel hard het hartje kloppen van deze kat. Een hele bijzondere ervaring! De operaties die ik het leuks vind zijn botbreuken en wonden.

Al sinds 2001 ben ik samen met mijn man Sven waar ik in 2011 mee ben getrouwd. Ook ben ik inmiddels moeder van 2 lieve kindjes. Mijn dochter Noa en mijn zoontje Mylo, geboren in 2012 en 2014. We zijn inmiddels met het hele gezin vanuit Amsterdam waar ik ben geboren naar Nieuw Vennep verhuisd. Mijn man Sven komt van origine uit Venlo en dat is na zo veel  jaar nog steeds goed te horen. We vinden het heel erg fijn in Nieuw-Vennep en missen Amsterdam niet.

Ik heb in het verleden verschillende kittens met de fles groot gebracht en meestal blijven de katten dan bij ons, zoals Jones een grote zwarte kater. Het grootbrengen van kittens met de fles is zeer intensief, maar ook heel erg leuk om te doen. Helaas zit er ook een keerzijde aan een flessenkitten en daarvan loopt er 1 bij mij thuis. De socialisatie verloopt op een heel andere manier dan wanneer een kitten bij zijn moeder opgroeit waardoor dit tot gedragsproblemen kan leiden die ik dan onder andere weer terug zie in mijn werk.

Naast mijn werkzaamheden op de kliniek ben ik ook Bodybalance instructrice. Dit is een andere passie van mij die ik sinds 2005 met veel liefde doe. Ik geef in totaal 2 uur les in de week. Daarnaast vind ik het heel erg leuk om vooral verjaardag's taarten te maken, deze maak ik ook op bestelling.

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.