Meldingen vermiste dieren

Stichting Amivedi een vrijwilligersorganisatie is die zich sinds 1933 inzet voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Amivedi faciliteert de registratie van deze dieren en is daarmee een landelijk meldpunt voor huisdiereigenaren. Met dank aan deze kosteloze registratie worden jaarlijks bijna duizenden huisdieren teruggevonden. Met als resultaat gelukkige huisdiereigenaren die hun hond, kat, vogel, knaagdier of ander huisdier weer mee naar huis kunnen nemen. Gemiddeld worden er 212 meldingen per dag afgehandeld.

In 2016 zijn er in totaal 77705 vermiste en gevonden huisdieren geregistreerd.
45198 dieren waren er vermist waarvan er 31007 vermissingen opgelost zijn. Daarentegen zijn er 32507 dieren gevonden, en maar 10754 herenigd met hun eigenaar. Helaas zijn er nog steeds veel huisdieren niet gechipt of de chip is niet goed geregistreerd, waardoor het moeilijker is om de eigenaar te kunen vinden.

79 % van de meldingen betreft een kat, 11% hond, 5% vogel, 4% knaagdier en 1% is overig diersoort.

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.