Laura Hoedeman

Hallo,
Mijn naam is Laura Hoedeman, ik werk als paraveterinair assistente bij Dierenkliniek Kenaupark. Wij weten natuurlijk veel van onze klanten en patiëntjes, maar nu is het ook wel is leuk dat jullie ons wat beter leren kennen. Dus wil ik graag wat over mezelf vertellen.

Ik ben geboren in Purmerend en bij mijn ouders hadden we altijd katten en later kregen we ook een hondje! Toen ik 6 jaar werd in 1996 mocht ik zelf een kat uit kiezen voor mijn verjaardag en toen koos ik een lapjes poes, genaamd Truus, zij werd natuurlijk de koningin van het huis. Toen ik in maart 2012 ben gaan samenwonen met mijn vriend Ricardo in Maarssenbroek is Truus natuurlijk ook meegegaan, daar heeft ze nog lekker van haar oude dag kunnen genieten en is ze 16 jaar oud geworden.

Een paar maanden later, na het grote verdriet, kwamen er 2 nieuwe vriendjes. Twee Britse Langhaar katten, broers die we Freddy Krueger en Dexter hebben genoemd. En die brengen behalve een hoop haar in huis, toch ook wel weer een hoop gezelligheid met zich mee!

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om paard te rijden, dit doe ik al sinds mijn 6e en momenteel rij ik 2 keer in de week op mijn Friese verzorgpaard Diego.

Muziek is ook een hobby van mij, ik ga daarom ook graag met Ricardo en vrienden naar concerten en festivals.

Ik werk sinds oktober 2010 bij Dierenkliniek Kenaupark. Als klein meisje wist ik al dat ik dierenartsassistente wilden worden. Ik heb dieren altijd erg leuk gevonden en daar wilde ik mijn werk van maken!

Zo als wij allemaal vind ik het erg leuk om bij operaties te assisteren. De operatie die het meeste indruk op mij heeft gemaakt was een operatie van een milttumor bij een hond, dit was een risicovolle operatie. Ten eerste was het de vraag of de tumor überhaupt verwijderd kon worden, en ten tweede of de patiënt de hele operatie wel zou overleven. Dit is gelukkig allemaal goed gegaan, er kwam een tumor uit ter grootte van een voetbal en woog wel 4 kg!!

Wat ik nog extra doe in de kliniek is stagiaires begeleiden. Ik vind het leuk om mensen die geïnteresseerd zijn in dit beroep dingen uit te leggen en te leren.

Dexter

 

Fred

Fred

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.