Kitten informatieavond

Van harte gefeliciteerd met uw nieuwe huisgenoot. Wij hopen dat u er alle plezier van de wereld mee gaat krijgen en samen hele leuke dingen gaat beleven. Ongetwijfeld heeft u nu al bepaalde verwachtingen van uw kitten. Niets lijkt meer veilig in huis, voortdurend is uw jonge katje op onderzoek uit, overal op en in, alles uitproberen en bekijken. Kittens zijn net kleine kinderen en ook zij hebben een goede opvoeding en een veilige omgeving nodig. U wilt immers dat uw kitten opgroeit tot een gezonde en sociale kat. Uiteraard willen wij u daarbij helpen en u hierin ondersteunen.

Daarom organiseren wij samen met onze paraveterinair dierenartsassistente en kattengedragsdeskundige Penny Kieft een kittenparty.

Kittenparty

Een kittenparty is een leuke educatieve bijeenkomst waarbij u door middel van een PowerPoint presentatie voorlichting krijgt over de meest belangrijke onderwerpen die komen kijken bij het houden van en opgroeien van een kat.

Hierbij valt te denken aan:

  • De gezondheid en verzorging
  • Het belang van vaccineren en wanneer dat moet gebeuren
  • Het bestrijden van vlooien, teken en wormen
  • Voeding voor het kitten en de opgroeiende kat
  • Castratie en sterilisatie
  • Verzorging en trimmen
  • De opvoeding met de belangrijke aspecten van de socialisatie van uw kitten
  • Het belang van verzekeren en chippen

Kitten mag mee!

U mag uw kitten meenemen. Terwijl u als katteneigenaar informatie krijgt, leren de kittens omgaan met hun soortgenoten en met de vreemde situatie. Het grote voordeel is dat de kittens op deze wijze ook op een prettige manier kennismaken met de praktijk. De kittenparty is een leuke en leerzame gelegenheid, waar u met al uw vragen over uw kitten terecht kunt. Niet alleen eigenaren met kittens zijn welkom, maar ook eigenaren die er over nadenken om een kitten aan te schaffen. Op deze manier kunt u zich goed voorbereiden.

Hoe oud moet het kitten zijn?

De kittenparty is voor kittens van ongeveer 7 tot 14 weken oud.

Waar en wanneer worden de kittenparty’s gehouden?

Wij organiseren regelmatig een party, afhankelijk van het aantal kittens die er op dat moment zijn. De party is altijd op een avond van 19.00 tot 21.00 uur en wordt gegeven op de praktijk.

Wat zijn de kosten van een kittenparty?

De avond is geheel gratis en voor elke deelnemer is er een leuke verrassing!       

Hoe geef ik me op?

U kunt zich telefonisch, aan de balie of per e-mail inschrijven voor een kittenparty.

 

kitten