Jelske Okx

Hallo,

Ik ben Jelske Okx en ik kom uit Grootschermer. Wij hadden vroeger thuis al erg veel dieren, namelijk: honden, katten, konijnen, schapen, cavia's, vissen en hamsters. Vanuit thuis heb ik dus de liefde voor dieren en wilde ik al vanaf kleins af aan met dieren werken. Daarom heb ik na het behalen van mijn mavo diploma de studie dierenverzorging en paraveterinair gevolgd aan het clusius college.

Van 2007 tot 2015 heb ik in Alkmaar gewoond met mijn man Wouter, waar ik in mei 2014 mee getrouwd ben. In 2015 zijn wij na veel plezier te hebben gehad in de stad verhuisd naar het dorp Schermerhorn. Ook is in 2015 mijn zoontje Tim geboren.

Ook wonen bij ons 3 goudvisssen een hond en 3 katten. Ik heb 2 ragdolls genaamd Klodder en Juwel, dit zijn zusjes. En Lucky Snuf woont bij ons, hij is een zwarte europese korthaar. Dit was eigenlijk niet in de planning, maar hij is bij ons terecht gekomen via de praktijk. Hij werd bij de kliniek gebracht door de dierenambulance toen hij nog maar 4 weken oud was. Eigenlijk kon hij nog helemaal niet zonder moeder, en nog zieliger was dat hij gedumpt was in een emmer lijm. Ik heb er weken over gedaan om hem schoon te krijgen door hem te wassen met verschillende middelen en plukken haar af te knippen. Gelukkig is het helemaal goed gekomen met hem, ondertussen is hij al weer 10 jaar oud en erg gezond.
Voor mijn 30ste verjaardag heb ik onze hond gekregen, zij heet Chuck en is een Vizsla.

Verder heb ik nog 2 paarden, een kruising arabier genaamd Roper en een fjord Duke. Vanaf mijn 6e rij ik al paard en vanaf mijn 10e had ik mijn eerste pony, hij was een draver genaamd Zico en is 30 jaar oud geworden!
Mijn paarden staan in een pensionstal vlakbij het duin en strand, het is super om daar te rijden.

Mijn verdere hobby's zijn om met vrienden leuke dingen te doen en op vakantie te gaan naar zo veel mogelijk verschillende plekken op de wereld. En ook ga ik vanaf kleins af aan al ieder jaar met mijn familie op wintersport om te skiën en te snowboarden.

Ik werk sinds januari 2007 bij dierenkliniek Kenaupark. Direct na mijn studie ben ik hier begonnen dus dit is mijn eerste baan als paraveterinair dierenartsassistente.

Ook trim ik honden in de kliniek. Dit vind ik erg leuk en maakt het werk nog afwisselender. Het trimmen vind ik zo leuk omdat de honden enorm opknappen van een trimbeurt. Sommige honden hebben heel veel klitten en zijn na het kammen en/of scheren weer een stuk vrolijker en actiever, omdat ze weer lekker kunnen bewegen. Veel honden komen zeer regelmatig terug, daardoor leer ik ze echt kennen en dat is erg leuk.

Verder assisteer ik graag bij operaties en verzorg de dieren in de opname. Wat veel voldoening geeft zijn de katten die hier erg ziek aankomen en dan na een week opname weer beter de deur uitgaan. Met die dieren ben je dan erg intensief bezig om ze weer aan het eten te krijgen, infuus te geven en medicatie in te geven. Het is zo fijn als je 's morgens komt en ze hun voerkbakje leeg hebben gegeten en dan weer met een blije eigenaar de deur uit gaan.

Lucky als kitten

Zo werd Lucky binnen gebracht

 

 

 

Lucky

En zo is hij nu

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.