Donderdag 13 november Informatieavond vuurwerkangst bij honden

Ook dit jaar zal ongetwijfeld knallend eindigen, maar voor honden zijn de harde en onverwachte knallen van het vuurwerk vaak geen feest. Jammer genoeg wordt er vanaf november al vuurwerk afgestoken. Zowel dieren als mensen schrikken ervan, maar wij mensen weten dat het geen bedreigende situatie is. Voor uw hond is het anders. De angst voor harde geluiden is een natuurlijke angst die direct te maken heeft met overlevingsdrang. Dit kan zich uiten als heftig blaffen, janken, maar ook wegkruipen onder bed of in andere donkere hoeken van het huis. Soms vluchten angstige honden buiten weg, waarna ze vaak niet meer terug te roepen zijn.

Angst op de avond zelf is vervelend, maar daarbij komt dat het probleem zich kan generaliseren. Dan zal uw hond niet alleen in paniek raken bij vuurwerk, maar ook bij andere geluiden waarvoor hij voorheen niet bang was, bijvoorbeeld onweer.

Om uw hond te helpen een zo rustig mogelijk oudejaarsavond te bezorgen, organiseren wij een vuurwerk informatieavond.

Programma

18.45-19.00 Ontvangst

19.00-19.30 Medicinale mogelijkheden bij vuurwerkangst, door dierenarts Jitta van Leuverden

19.30-19.45 Koffie/thee pauze

19.45-20.30 Wat is angst
                  Hoe ontstaat angst
                  Angst voorkomen
                  Herkennen en omgaan met angst
                  Wat zijn de therapie mogelijkheden,
                  door Marie Louise van Gastel Hondengedragsdeskundige

Bent u geïnteresseerd in deelname aan deze avond, dan kunt u zich telefonisch aanmelden op 023-5310880 of een e-mail met uw gegevens sturen naar info@dierenkliniekkenaupark.nl.  Wij zijn dagelijks van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar.

Kosten

Iedereen is welkom, de informatieavond is gratis.
We hebben maar een beperkt aantal plaatsten, dus meld u snel aan.

 

Op alle (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.