Weetjes

Februari: Maand van het Gebit

- 4 van de 5 honden ouder dan 3 jaar hebben last van gebitsproblemen.
- 2 van de 3 katten ouder dan 3 jaar hebben last van gebitsproblemen.

Een verwaarloosd gebit kan ernstige gevolgen hebben, zoals het verlies van tanden of zelfs ontstekingen in
belangrijke organen. Toch denkt het merendeel van de baasjes dat het gebit van hun dier gezond is. Ook dit jaar is
februari uitgeroepen tot de “maand van het gebit”.

Hond2016

Op 9, 10 en 11 december in de Amsterdam RAI zo’n 7.000 honden met ongeveer 20.000 baasjes en bezoekers uit alle windstreken komen. Een weekend vol met leuke en interactieve workshops, educatieve demonstraties, spannende wedstrijden, spektakel en niet te vergeten heel veel rashonden.
Houd jij van honden? Kom dan naar het grootste hondenevenement van Nederland in Amsterdam! Kijk voor meer informatie www.hond2016.nl.

Grootste vogelspin

De grootste vogelspin ter wereld een lengte (inclusief poten) van 30 cm kan bereiken? Dit is de Goliathvogelspin (Theraphosa blondi). Ze wegen meer dan 170 gram. De lichaamskleur is donker- tot lichtbruin met een vage tekening op de poten. De goliathvogelspin heeft haar op zijn kopborststuk, achterlijf en poten.

Goliath vogelspin

Olifanten zwemmen en klimmen

Olifanten niet echt snel lopen? Ze lopen 6 km per uur. Maar als ze boos of bang zijn kunnen ze wel 40 km per uur lopen, alleen over korte afstanden. Ook kunnen olifanten zwemmen en klimmen, maar springen kunnen ze niet. Bij het neerkomen zouden ze hun poten kunnen breken. Als een olifant om moet draaien lopen ze liever achteruit. Dat vinden ze makkelijker.

Kunstmest giftig is

Dat chocolade giftig is voor honden weten de meeste diereneigenaren al. Maar wist u dat kunstmest en bodembedekkers ook giftig zijn voor uw viervoeter. Dit komt omdat er steeds vaker cacaodoppen in kunstmest verwerkt worden en als bodembedekker worden gebruikt als milieuvriendelijk alternatief voor kunstmest. Veel honden vinden deze kunstmest erg lekker. Cacaodoppen zijn een afvalproduct van chocoladeproductie en bevatten theobromine.

Er bij kanaries stenen op het menu staan

Met een snavel kan een vogel natuurlijk niet kauwen. Daarom eten kanaries, net als andere vogels, kleine steentjes ook wel maagkiezel genoemd. Maagkiezel zijn een soort alternatieve kiezen voor vogels. Die steentjes koop je in de dierenspeciaalzaak. Vogels hebben twee magen: een kliermaag en een spiermaag. In de spiermaag zitten allemaal kleine steentjes die, in combinatie met de sterke

Pagina's

Abonneren op RSS - Weetjes